Rampula je zpět a v plné své síle. Zažaloval Mečla. Boj pokračuje

24.02.2012 17:21

Vlastimil Rampula se vrátil do čela pražského vrchního státního zastupitelství ve velkém stylu. Na svého předchůdce Stanislava Mečla podal trestní oznámení za nezákonnou prohlídku kanceláře jeho náměstka. Rampula tvrdí, že do kanceláře vpustil dvě osoby s velkými ruksaky. Mečl se brání, že to byli policisté. Incident zaznamenaly bezpečnostní kamery.

Rampula je zpět a v plné své síle. Zažaloval Mečla. Boj pokračuje
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Rampula svolal tiskovou konferenci, na které pustil novinářům videonahrávku. Na záznamu je vidět, jak Mečl v nočních hodinách odemknul Grygárkovu kancelář a pustil do ní dvě osoby s velikými batohy. Poté za nimi zamknul a půl hodině jim otevřel.

Stanislav Mečl tvrdí, že to byli policisté. „Kamery zaznamenaly úkony Policie ČR, které byly v souladu se zákonem,“ řekl ČTK. Jeho slova potvrdil i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. „Šlo o akci bezpečnostních složek. Rampula vyzradil utajované informace, povýšil své osobní zájmy nad zájmy spravedlnosti i státu,“ uvedl Zeman pro ČT.

Karty se obrátily

Rampula však tvrdí, že muži jako policisté rozhodně nevypadali. „Chovali se nestandardně, takto policie nepostupuje,“ upozornil s tím, že u prohlídky chyběl dozorující státní zástupce.

Na nezvanou návštěvu upozornil Grygárek, poté co našel věci v kanceláři na jiném místě, než když ji opouštěl. Následně Rampula prověřil bezpečnostní kamery. K prohlídce došlo 17. února, tedy ten den, kdy soud povolil návrat Vlastimila Rampuly do funce. Podle verdiktu nebyly důvody k odvolání dostatečné.

Policie se začala zajímat i ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Prověřuje, jestli neporušil zákon, když pověřil Stanislava Mečla vedením pražského státního zastupitelství. „Vyšetřování je v počátcích, nebudeme se k tomu více vyjadřovat,“ řekla Aktuálně.cz mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…