Rámus! Toto se chystá proti Babišovi. Demonstrace během karantény

08.04.2020 16:25

Na sociální síti Facebook existuje skupina nazvaná „Šije celé Česko“. Možná právě tady se inspirovali organizátoři akce „Troubí celé Česko“. Podívejte se sami.

Rámus! Toto se chystá proti Babišovi. Demonstrace během karantény
Foto: hns
Popisek: Koronavirus v České republice, ilustrační koláž

Na velikonoční pondělí bývá zvykem, že lidé chodí koledovat k sousedům a jemně vyšupají své přítelkyně, známé a sousedky pomlázkou, aby do nich přešla síla z jarních proutků a ony neuschly. Jenže kvůli koronaviru to letos bude jinak.

Anketa

Václav Klaus ml. navrhl, abychom EU hned vypověděli Lisabonskou smlouvu. Souhlasíte?

98%
2%
hlasovalo: 25891 lidí

Ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) na dnešní tiskové konferenci oznámil, že lidé mají raději sedět doma. Kdyby k němu přišel nějaký koledník, prý by mu neotevřel, aby ochránil zdraví své, zdraví svých blízkých, ale i zdraví koledníkovo.

Tak si lidé vymysleli trochu netradiční velikonoční akci: Troubí celé Česko. Půjde o poděkování všem lidem, kteří bojují s koronavirem v první linii, ale současně to bude protest proti Andreji Babišovi.

V pondělí v poledne by měli lidé usednout do aut, rozjet se a celých pět minut nepřetržitě troubit. A pokud možno mávat českou vlajkou.

„Jízda autem, troubení 5 minut, vlajky a vzkazy,“ stojí na plakátu. Tyto vzkazy je prý možné vyvěsit i doma z oken a nechat je tam delší čas.

Akce troubí celé Česko

A brněnský právník Tomáš Tyl se neudržel.

„Tak jsem se koukl na to ‚Troubení‘, co plánují někteří lidé jako poděkování všem v první linii a pak nesouhlas s premiérem. Je to nesmírná švanda. Nazvali to ‚Troubí celé Česko‘, jak taky jinak, že?! A hlavními organizátory jsou lidi z MilChvliPrd (Milionu chvilek pro demokracii) a Peszynski z ‚Pulse of Europe‘ a spol. Fascinující je, jak z profilovky, kdy šlo o poděkování zdravotníkům, udělali politikum: Babiš je fuj. Ano, za mne, i kdyby byl Babiš fuj, tak tohle zneužití lidské sounáležitosti je naprostý eklhaft...“ nebral si servítky Tyl.

Troubí celé Česko

A přidal ještě jeden detail.

„No, a ten jejich FB profil... nechávám to na Vašem posouzení. Hlavně ta nabídka půjčky mne zaujala?!“ konstatoval.

Troubí celé Česko

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …