Rath dostal 7 let, ale může na tom být ještě hůř, píše deník

03.07.2019 8:50

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová sice ví, že musí čekat na písemné vyhotovení rozsudku v kauze Davida Ratha, ale už teď ví, že se postaví na odpor proti verdiktu, podle něhož si má bývalý ministr zdravotnictví, hejtman a poslanec odpykat jen sedmiletý trest odnětí svobody za poškozování zájmů Evropské unie.

Rath dostal 7 let, ale může na tom být ještě hůř, píše deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Lenka Bradáčová počítá s tím, že se obrátí na nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, aby podal podnět k Nejvyššímu soudu na přezkoumání verdiktu v kauze Davida Ratha, protože se jí zdá, že rozsudek, podle kterého si má Rath odkroutit sedm let v chládku, nepovažuje za adekvátní.

Bradáčová chce přísnější trest.

Zeman přislíbil, že se podnětem bude zabývat, pokud ho dostane. „Pokud tento podnět dostanu, přezkoumám ho, vyhodnotím a pak se rozhodnu,“ oznámil nejvyšší státní zástupce Zeman deníku Právo.

Sám Rath po vynesení rozsudku prohlásil, že je s trestem smířen a je hrdý na to, že byl odsouzen za poškozování zájmů „nové říše“. EU přirovnal k nacistické třetí říši, ale dodal, že noví vládci alespoň nerozdávají tresty smrti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…