Rath není oběť, myslí si lidé

18.05.2012 18:53

Zatčení a obvinění poslance a někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha bylo podle 42 procent Čechů správné. Zhruba čtvrtina lidí v tom ale vidí politický konkurenční boj. Naproti tomu pětina považuje dění kolem Ratha za začátek fungování právního státu. Vyplynulo to z internetové ankety agentury SANEP.

Rath není oběť, myslí si lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Spolu s Rathem policie stíhá dalších sedm lidí kvůli machinacím s veřejnými zakázkami ve Středočeském kraji. Všichni obvinění jsou ve vazbě. Rath se ale označil za oběť policejní léčky a jeho případ prý má politické jádro. Mimo jiné se přirovnal k bývalé ukrajinské premiérce Juliji Tymošenkové, jejíž věznění na Ukrajině má podle kritiků ze Západu politické motivy.

Celý průzkum ZDE

Rozhodně by měl rezignovat

S Rathovým výrokem o odplatě za tvrdou opoziční práci a o tom, že policie zneužívá svou pravomoc k zastrašování a likvidaci politických odpůrců, souhlasí 19 procent dotázaných. Informace o Rathově zadržení a obvinění ale překvapila 68 procent občanů.

Podle většiny lidí, 87 procent, by měl Rath rezignoval na všechny své politické funkce. Rath už vystoupil z ČSSD a složil i mandát krajského zastupitele, skončil tedy i jako hejtman. Poslanecký mandát si zatím ale ponechal.

SLEDUJEME Rathovo zatčení

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…