Rath není obětí machinací. Almer u jeho výslechu nebyl, myslí si Kubice

27.05.2012 14:29

Ministr vnitra Jan Kubice zpochybnil, že u jednání o uvalení vazby na poslance Davida Ratha byl přítomen šéf Útvaru zvláštních činností Tomáš Almer. Tvrdil to sám Rath, podle Kubiceho se ovšem spíše jedná o část strategie poslancovy obhajoby.

Rath není obětí machinací. Almer u jeho výslechu nebyl, myslí si Kubice
Foto: tan
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

"Přijde mi velmi nepravděpodobné, že by u takového výslechu byl ředitel útvaru operativní dokumentace, téměř to vylučuji," řekl Kubice v nedělních Otázkách Václava Moravce.

Stínový ministr vnitra Jeroným Tejc s Kubicem souhlasil. "Budu chtít, aby ta informace byla potvrzena či vyvrácena, a pokud bude potvrzena, aby byly učiněny určité kroky ve vztahu k panu řediteli, protože to nepovažuji za vhodné," uvedl.

Rath poslal špičkám ČSSD z vazby dopis, ve kterém si stěžoval na svou situaci a tvrdil, že se stal obětí machinací právě Kubiceho a Almera. Druhý jmenovaný se mu prý při výslechu dokonce vysmíval. Kubice jakékoliv machinace s případem Rath odmítl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…