Rath podal stížnost proti vazbě, čeká se na rozhodnutí vrchního soudu

08.10.2013 14:41

Bývalý středočeský hejtman David Rath podal další stížnost proti rozhodnutí krajského soudu, který ho odmítl pustit z vazby. Nyní se vším bude zabývat Vrchní soud v Praze. V úterý se zároveň ukázalo, že policie Ratha podezřívá z dalších trestných činů.

Rath podal stížnost proti vazbě, čeká se na rozhodnutí vrchního soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obžalovaný David Rath

"Klient se rozhodl stížnost podat," uvedl pro server iDnes.cz jeden z obhájců Davida Ratha Roman Jelínek. Dokument byl prý odeslán v pondělí večer, podle mluvčí Zuzany Steinerové ale ještě nedorazil.

Soudce krajského soudu Robert Pacovský zamítl Rathovu žádost ve čtvrtek. Svůj krok zdůvodnil tím, že bývalému hejtmanovi hrozí vysoký trest, a tak je možné, že by se pokusil utéct.

Druhý Rathův advokát Adam Černý původně minulý týden řekl, že sám Rath už raději další stížnost podávat nechce. "Jsou to jednak časové důvody, jednak taková lehká rezignace. Klient už má takový pocit, že to nemá smysl," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…