Rath svolává k soudu nevládní organizace a velvyslance. Musí prý vidět, jak to u nás chodí

08.12.2013 15:10

Bývalý středočeský hejtman a poslanec David Rath, stojící před soudem v případu údajného uplácení, se hodlá obrátit na diplomatická zastoupení cizích vlád v naší republice, aby vyslala k soudnímu stání své pozorovatele. Podobný krok zvažuje i u nevládních organizací.

Rath svolává k soudu nevládní organizace a velvyslance. Musí prý vidět, jak to u nás chodí
Foto: repro ČT, tan
Popisek: David Rath na svobodě

David Rath tvrdí, že odposlechy jsou nesrozumitelné a obžaloba tak stojí na vodě, či lépe řečeno na přáních a domněnkách. Jeho advokáti si na kvalitu odposlechů stěžují již od pondělí, kdy se před soudem začaly přehrávat.

„Já bych byl moc rád, kdyby k soudu přišli zástupci veřejnosti, zástupci různých organizací, chci se poradit s obhájci, jestli neoslovit například Amnesty International, opět napíšu dopis ambasádám, aby vyslali pozorovatele na příští přehrávání odposlechů. Aby nezávislí lidé, kteří na případu nejsou nijak zainteresovaní, sami řekli, jestli slyší a jestli tomu rozumí," říká David Rath v rozhovoru, ze kterého dnes přinesl ukázku internetový deník Lidovky.cz. Celý má být uveřejněn v zítřejším vydání.

Hodlá se obrátit i na vyslanectví při české vládě. „Nemám jinou možnost. Požádáme je, aby poslali nějaké pozorovatele, aby si udělali obrázek," tvrdí. Na jedno velvyslanectví psal údajně již dříve, z vazby. "Slíbili, že můj případ budou pečlivě sledovat," doplnil.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…