Rathova manželka: Už i náš desetiletý syn chápe, že nežijeme ve svobodném státě

23.08.2012 8:32

Z věznění bývalého středočeského hejtmana není zdrcen sám vazbou stíhaný Rath, ale rovněž celá jeho rodina včetně manželky Evy. Ta pro bulvár poskytla rozhovor, ve kterém tvrdí, že je toho na ní moc. Dokonce musela převzít manželovy pacienty a stará se rovněž o jeho otce. Navíc se už i malí synové ptají, co je vlastně s tatínkem.

Rathova manželka: Už i náš desetiletý syn chápe, že nežijeme ve svobodném státě
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Manželka Davida Ratha vnímá celou kauzu jako velkou nespravedlnost. Celá rodina tím totiž trpí. Na vše totiž navíc zůstala sama. „Pomáhám 81letému otci Davida, sama mám rodiče, kteří jsou také ve věku, kdy už potřebují pomoc. Ke své rozsáhlé lékařské praxi jsem musela převzít i Davidovy pacienty. Je toho na mě moc,“ míní pro Blesk Rathová.

Dalším problémem je podle manželky bývalého hejtmana syn, který je z uvěznění otce nešťastný. „Snažím se s ním o všem otevřeně mluvit, myslím, že bohužel pochopil, že nežijeme ve svobodném a spravedlivém státě,“ sdělila rodinné pocity.

I pro Ratha jako takového to musí být velmi těžké, myslí si manželka:  „Skutečně působí velmi smutně. Pro člověka zvyklého žít s rodinou a pracovat je to šílené a nelidské.“ Bulvár se Evy Rathové zeptal i na druhou matku jeho dalšího syna Filipa. Navzájem se znají a jejich vtahy jsou korektní, míní. O rozvodu či Rathově „dvojím životě“ se manželka bavit nechtěla.

Co se týká klíčových sedmi milionů, které převzal v krabici od vína, je Eva Rathová přesvědčena, že by nikdy její manžel úplatek v souvislosti s veřejnou funkcí nevzal. „Jeho uvěznění je nesmyslné,“ prohlásila pro bulvár.

Je taky připravená vstoupit do politiky za hnutí Střeočeši2012.cz. „Pan starosta Kratochvíl mě požádal, zda bych nepodpořila hnutí, které zakládá. Znám ho jako schopného starostu, kterému jde o rozvoj našeho města i celých středních Čech,“ vysvětluje své důvody Rathová s tím, že by určitě byl v krajském zastupitelství přínosem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…