Rathova výzbroj při zatýkání: Teleskopický obušek a revolver

16.05.2012 21:30

Poslanec David Rath, kterého policie zadržela v pondělí večer se sedmi miliony korun v krabici, měl u sebe mimo jiné i teleskopický obušek a pětiranný revolver. Krabici, v níž nesl milionový úplatek, zpočátku vydat odmítl, uvedl iDnes.cz s odvoláním na spolehlivé zdroje.

Rathova výzbroj při zatýkání: Teleskopický obušek a revolver
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Davida Ratha policie zatkla v dobu, kdy odcházel z domu exposlance Petra Kotta a ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové. Ti jsou také mezi zadrženými.

Policisté Ratha vyzvali, aby jim předal své osobní věci jako mobilní telefon, doklady, a taky krabici od vína, kterou držel v ruce. Poslanec jim předal všechno, dokonce i pětiranný revolver a teleskopický obušek. Jen krabici, v níž bylo sedm milionů korun, vydat odmítal.

Policisté proto poslance podle serveru iDnes.cz, který zjistil detaily od spolehlivých zdrojů, znovu důrazně vyzvali, ať jim krabici dá. Až když jeden z policistů chytil poslance za rameno, krabici s penězi konečně vydal. Rath tvrdil, že na návštěvě dostal krabici s vínem. K jeho pozdějšímu úžasu však místo lahví bylo v krabici sedm milionů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…