Rázná poslankyně ANO potupila Hrušínského: Jako herec mě neoslovil. Kádruje voliče, umí jen nálepkovat...

26.08.2021 18:46

„Vrchní kádrovák“ – takovéto označení si vysloužil principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský od poslankyně hnutí ANO Barbory Kořanové za svůj výčet, ve kterém jmenoval, jací voliči by se měli stydět. „Každý, kdo se s ním veřejně spojil, tak prohrál,“ vlepila Hrušínskému a jmenovala jeho podporu Drahošovi, Schwarzenbergovi či TOP 09. „Umí pouze rozdávat nálepky. Kádruje voliče, kteří svobodně a demokraticky vyjadřují svou vůli ve volbách,“ pokračovala.

Rázná poslankyně ANO potupila Hrušínského: Jako herec mě neoslovil. Kádruje voliče, umí jen nálepkovat...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec a principál Divadla na Jezerce Jan Hrušínský

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí
Jan Hrušínský svá ostrá slova sdílel u příležitosti výročí 21. srpna 1968, přičemž vynadal voličům Miloše Zemana, Andreje Babiše (ANO), SPD, komunistů i Trikolóry. „Okupant jako okupant. Nácek nebo komunista. Kde se děje nějaká špína a svinstvo, tam jsou vždycky i Rusové. Vy všichni, kteří volíte Zemana, Babiše, Filipa, komouše a estébáky, udavače, lháře a zloděje, všechny ty polonacistické Trikolóry, SPD a Přísahy – styďte se. Dnes je 21. srpna…,“ zaznělo od něj.

Připojil i fotografie připomínající úzkou spolupráci komunistů s nacisty a velmi vřelé přijetí nacistické delegace v Moskvě roku 1940, tedy po okupaci Československa i domluveném společném útoku Sovětského svazu a nacistického Německa na Polsko. „Okupant jako okupant,“ stálo pak na fotografii připomínající německou okupaci v roce 1939 a následně tu z roku 1968 řízenou z Moskvy.

Kořanovou Hrušínského příspěvek s výčtem stran, jejichž voliči by se podle něj měli stydět, šokoval. Není divu, figuroval na něm i šéf její strany Andrej Babiš.

„Jan Hrušínský mne, abych byla upřímná, nikdy jako herec neoslovil. Ovšem ještě méně mne oslovuje jako ‚glosátor‘ české politické scény. Politice očividně vůbec nerozumí a umí pouze rozdávat nálepky. Kádruje voliče, kteří svobodně a demokraticky vyjadřují svou vůli ve volbách,“ vpálila Hrušínskému.

Poslankyně mu též vlepila, že „každý, kdo se s ním veřejně spojil, tak prohrál“. „Z pana Hrušínského nemluví moudrost ani nějaká snaha pomoci této zemi, ale pouze zneuznanost. Prohrává jedny volby za druhými. Každý, kdo se s ním veřejně spojil, tak prohrál. Karel Schwarzenberg v roce 2013, Jiří Drahoš v roce 2018, TOP 09 v roce 2017 a další. Jde o člověka, který v roce 2017 vyzýval vládu k přijímání migrantů,“ napsala.

A příležitost využila i ke slovům, která zřejmě neocení lidovci: „Neberme takové lidi vážně. Kdybychom to skutečně dělali, tak bychom museli tvrdit, že voliči KDU-ČSL se mají, slovy pana Hrušínského, stydět 15. 3., protože jejich strana má úzké vazby na Sudetoněmecký landsmanšaft a 15. 3. 1939 k nám přece přišla německá armáda.“

Kořanová dodává, že podle ní „panu Hrušínskému na občanech této země vůbec nezáleží. Jde mu pouze o to, aby mu pár obdivovatelů zatleskalo“.

Hrušínský za svá slova již dostal vyčiněno hned od několika známých osob pohybujících se v politických kruzích. Ohradila se vůči nim kupříkladu poslankyně Trikolóry Tereza Hyťhová. „‚Styďte se za svá slova.‘ Nazvat slušnou ženu (beru si vaše slova osobně) polonacistkou může pouze ubožák,“ vpálila mu.

A Petr Macinka z Institutu Václava Klause Hrušínskému zase připomenul, že i on spolupracoval s tehdejším režimem. „Připomeňme Hrušínskému právě dnes – 21. srpna, že když hrdě podepisoval komunistickou antichartu, tak tady ti Rusáci už více než osm let byli...,“ napsal Macinka.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …