Rebel Šnajdr se vrací k Hegerovi. Resort zdravotnictví řeší, jak se ho zbavit

10.11.2012 6:40

Rebel a občanský demokrat Marek Šnajdr se vrací na ministerstvo zdravotnictví. Šéf resortu Leoš Heger (TOP09) tak má na stole další problém. Chce totiž již několik měsíců Šnajdra odvolat z vedení správní rady VZP. Jenže místo aby ho nahradil jinými lidmi, bude exposlance muset zaměstnávat a platit mu sociální a zdravotní pojištění.

Rebel Šnajdr se vrací k Hegerovi. Resort zdravotnictví řeší, jak se ho zbavit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Šnajdr

Rebel Marek Šnajdr odmítl opustit svou funkci ve správní radě VZP, protože práce s poslaneckým mandátem nesouvisí, míní. Nyní se mu navíc obnovil pracovní poměr na ministerstvu zdravotnictví. Odtamtud byl před dvěma lety uvolněn právě kvůli funkci poslance.

Na ministerstvo se svačinou

„Hned po složení mandátu jsem se začal zajímat o to, jak je to s placením pojištění. Zjistil jsem, že bych se měl dostavit na ministerstvo se svačinou, žádat kancelář a práci, protože jsem znovu kolega pana ministra,“ cituje server iDnes.cz Šnajdra.

Resort tak nyní řeší, jak se bývalého rebela zbavit. Hegerův náměstek Petr Nosek si neumí představit pozici, kterou by chtěl exposlanec zastávat. Podle něj by měl být poměr ukončen dohodou.

Šnajdr má tak na výběr. Jestliže odejde z vůle ministerstva, bude mu vyplaceno odstupné. K částce 200 tisíců korun ze sněmovny by tak získal další zlatý padák z resortu zdravotnictví.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…