Rebelové nejprve změnu DPH podporovali z loajality. Ta pak šla stranou

23.10.2012 23:01

Podle bývalého ministra zemědělství Ivana Fuksy rebelové z ODS nejprve podporovali daňový balíček kvůli loajalitě – ke straně, premiérovi, ale i koalici. Nyní šla loajalita stranou, protože se prý změnily ekonomické podmínky.

Rebelové nejprve změnu DPH podporovali z loajality. Ta pak šla stranou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Fuksa

„Pan premiér nám řekl, že je to koaličně dohodnuto,“ vysvětloval v Událostech, komentářích na ČT Ivan Fuksa, který je jedním z „rebelů“ v ODS. Proto prý původně podpořili daňový balíček, jelikož cítili loajalitu – k premiérovi Petru Nečasovi, k ODS i koalici.

„Bylo to ale v jiných ekonomických podmínkách,“ dodal k tomu, proč pak svůj názor změnili. Nyní musela jít loajalita stranou. „Jednoznačně nám to dali vědět voliči v těchto volbách,“ poukázal na nízký počet hlasů, které strana získala.

S Fuksovým tvrzením však zbytek ODS nesouhlasí, alespoň to tak prezentoval poslanec Pavel Suchánek. Ten prý během jednání s rebely nabyl dojmu, že to bylo politické rozhodnutí. „Toto jejich chování je politické,“ míní Suchánek. „Jedná se o vnitrostranický spor uvnitř ODS, bohužel,“ dodal. Nemyslí si však, že by mělo nutně jít o výměnu předsedy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…