Rebelů v ODS je málo, míní Tlustý. Skutečným zrádcem je ale Nečas

08.09.2012 19:56

Bývalý ministr financí za ODS Vlastimili Tlustý vítá „vzpouru“ uvnitř strany proti vyššímu DPH. Podle něj ale měla přijít už dříve a rebelů mělo být více. Skutečnými zrádci je tu prý Petr Nečas a Miroslav Kalousek.

Rebelů v ODS je málo, míní Tlustý. Skutečným zrádcem je ale Nečas
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ekonom a exministr financí Vlastimil Tlustý

„Je poměrně kuriózní, že s námitkami tohoto věcného typu přicházejí přesně ti, kterým opakovaně za posledních šest let nevadilo, že ODS popírá svoji původní politiku, dělá nesmyslné ekonomické kroky a najednou dneska je to pro ně důvod k tomu, co se odehrává,“ uvedl pro server Týden.cz Vlastimil Tlustý.

Každopádně je ale podle něj toto „procitnutí“ cenné, byť přišlo pozdě. „Také mě překvapuje, že jich je tam málo. Čekal bych, že v ODS bude těch, kteří si pamatují její původní program a principy, víc,“ míní bývalý ministr financí.

Kdyby byl nyní poslancem, přidal by se ale na jejich stranu. „Zvyšování daní v době krize je ekonomický nesmysl. Dělat takový krok poté, co již daně jednou zvýšeny byly a nepřineslo to žádný výsledek, je dvojnásobný doložený nesmysl. A navíc je to typická levicová politika, takže to, co praktikují Nečas s Kalouskem, je prokázaný trojnásobný nesmysl,“ říká směle.

Co se týče spekulací, že možná je původcem sporu jen vnitrostranický boj o Nečasovo křeslo, s těmi Tlustý souhlasí jen z části. Věcné důvody podle něj převládají.

„Podle mého nelze říkat, že to jsou zrádci. Trvají na tom, na čem měli trvat všichni. Z tohoto hlediska spíš považuji za zrádce Nečase, Topolánka, Kalouska, protože ti pod hlavičkou pravicové politiky kompromitují celou pravici. To jsou opravdoví zrádci,“ označuje Tlustý.

„ODS a její dnešní vedení je v režimu, který bych označil za klinickou smrt. Jsou připnuti na přístroje, sedí ve vysokých vládních postech, které jim umožňují pokračovat, ale je to otázka dnů, týdnů, měsíců, určitě ne let, kdy jejich angažmá skončí,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…