Řeckého ministra financí prý napadli levicoví extremisté. Vlastním tělem ho zachránila manželka

29.04.2015 10:51

Skupina levicových extremistů měla v noci na dnešek napadnout řeckého levicového ministra financí Janise Varufakise. Informovala o tom agentura Reuters. Varufakise prý ale vlastním tělem ubránila jeho manželka Danae.

Řeckého ministra financí prý napadli levicoví extremisté. Vlastním tělem ho zachránila manželka
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Maskovaní muži na Varufakise údajně zaútočili po večeři s manželkou a přáteli v jedné z restaurací athénské čtvrti Exarchia. Slovně ho prý napadali a házeli na něj i "skleněné předměty", aniž by ho však trefili. Vyzvali ho také, aby okamžitě opustil "jejich území". Ministra prý ochránila před útokem jeho vlastní žena, která jej objala. Útočníci se pak prý snažili Varufakise napadnout, aniž by zranili jeho manželku, po chvíli své úsilí ale vzdali a z restaurace odešli.

Co přesně incident, o kterém média informoval sám Varufakis, vyvolalo, není zcela jasné. Maskovaní muži ale prý s Varufakisem zhruba 15 minut mluvili a obvinili ho, že se stal "součástí mocenského systému". Krajně levicový ekonom si v Řecku získal mnoho příznivců kritikou úsporných opatření v zadlužené zemi. Nedávno ale vyvolalo kontroverzi několik snímků z jeho luxusního bytu pod Akropolí pořízených pro francouzský časopis.

Čtvrť Exarchia je místem častých protestů proti úsporným opatřením a je považována za baštu levicových extremistů v řeckém hlavním městě.

Premiér Alexis Tsipras ministra financí Varufakise po kritice v pondělí odvolal z pozice hlavního řeckého vyjednavače s mezinárodními věřiteli. Ve funkci ho nahradil náměstek ministra zahraničí Euklidis Tsakalotos.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…