Ředitel Českého rozhlasu si povídal s Pleslem. Tématu koncesionářských poplatků se vyhnul

23.02.2017 18:31

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl přivítal ve čtvrteční Kauze dne Reného Zavorala, generálního ředitele Českého rozhlasu. Ten prozradil, jak se dívá na budoucnost médií a zda se před volbami chystá otevřít téma zvyšování koncesionářských rozhlasových poplatků.

Ředitel Českého rozhlasu si povídal s Pleslem. Tématu koncesionářských poplatků se vyhnul
Foto: Karel Šanda
Popisek: René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu

„Potřeboval jsem si vytvořit svůj vlastní managament, se kterým jsem chtěl řešit věci,“ prohlásil Zavoral hned na úvod s tím, že za ten rok a měsíc, co je ve funkci, se toho stalo poměrně dost. Před sebou má ještě pět let ve funkci a v této době chce udržet Český rozhlas na slunci, aby rádio nezmizelo v konkurenci. „Velmi bych si přál, aby se rádia nenechala unášet tím vývojem a byla hybatelem dění,“ konstatoval Zavoral.

Za nejdůležitější platformu budoucnosti pro rozhlas považuje mobilní telefon. Po večerech prý relaxuje u konkurenčních rádií, protože u nich nemusí hodnotit kvalitu pořadů. Ostatní média prý příliš nevnímá jako konkurenci, spíš je bere jako partnery v přetahované o diváka s jinými mediálními projekty. „Já jsem spíš pro korektní soupeření na trhu, než aby mezi námi byly nějaké půtky,“ vzkázal směrem k privátním médiím.

V předvolební době se mu prý nechce příliš mluvit o koncesionářských poplatcích pro rozhlas, protože je to citlivé téma.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …