Ředitel ROP Severozápad: Nedostatky byly. O státní ani evropské peníze ale nejde

01.06.2012 22:27

Policisté se v Úřadu Regionální rady ROP Severozápad v Ústí nad Labem zajímají o tři projekty. Podle ředitele úřadu Pavla Markvarta se dva z projektů nakonec neuskutečnily a třetí sice začal, ale zatím na něj dotační úřad z evropských peněz neproplatil ani korunu. Uvedl to pro Český rozhlas.

Ředitel ROP Severozápad: Nedostatky byly. O státní ani evropské peníze ale nejde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

Zhruba dvacítka policistů z Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu zapečetila kanceláře v sídle regionální rady a prohlíží některé dokumenty. Zásah by mohl trvat i o víkendu. Podle Markvarta by ale neměl ohrozit příjezd auditorů Evropské komise, kteří se na sever Čech chystají v pondělí.

Formální problémy

„Zatím kontrolují papíry, nevím, jestli něco budou odnášet. Já jsem je upozornil, že je nutné v případě, že budou něco odnášet, abychom byli informováni o tom, co si odnáší, a v případě, že by to byly nějaké dokumenty, které jsou nutné právě pro kontrolu Evropské komise, tak bychom si museli před tím udělat kopie,“ řekl ČRo Markvart.

U dvou ze tří projektů, o které se policisté zajímají, podle ředitele úřad sám přišel na nedostatky. "V jednom případě nebyla smlouva podepsána a ve druhém příjemce odstoupil. Každopádně ze státních ani evropských peněz nebyla proplacena ani koruna," dodal.

Policisté jsou také na ústeckém Krajském úřadě. Jeho mluvčí Magdalena Hanáčková uvedla, že kanceláře neprohledávají, pouze hovoří s některými zaměstnanci.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…