Ředitel gymnázia, který psal o zahrabání obrazů Zemana do kompostu, o odměny nepřijde

22.11.2018 18:44

Ředitel teplického gymnázia Zdeněk Bergman o odměny nepřijde. Odebrání odměn řešila krajská rada kvůli Bergmanovu vyjádření, že dal školníkovi pokyn zahrabat portréty prezidenta Miloše Zemana do kompostu. Novinářům to dnes řekl hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM).

Ředitel gymnázia, který psal o zahrabání obrazů Zemana do kompostu, o odměny nepřijde
Foto: Hanka Brožková KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman na státní návštěvě Číny

Podle Bubeníčka je už celá záležitost vyřešena. „My jsme jako krajská rada uvedli, že ředitel poškodil svým vyjádřením na adresu pana prezidenta dobré jméno gymnázia a Ústeckého kraje. Dál už bych se touto záležitostí nezabýval,“ uvedl Bubeníček. Reakci ředitele se ČTK získat nepodařilo.

Bergman svůj výrok uvedl v návaznosti na prezidentovo vulgární vyjadřování se v rozhovoru pro Český rozhlas, kde Zeman zveřejnil jména některých lidí, kterým pak 28. října předal státní vyznamenání. Za vulgarismy ho kritizovali někteří politici. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) obdržela čtyři stížnosti na vulgární výroky prezidenta.

Ředitel gymnázia nechal sundat prezidentské obrazy ze stěn ve třídách už před čtyřmi lety poté, co Zeman veřejně použil sprostá slova. „Chtěl jsem tím vyjádřit, že jestliže dosud ty obrazy pana prezidenta byly ve skladu a já jsem uvažoval o tom, že je třeba jednou vrátím, tak teď po tom dalším excesu pana prezidenta jsem se rozhodl, že už je nikdy nevrátím,“ řekl ČTK Bergman.

Vyjádření na sociální síti bylo podle Bergmana trochu expresivní. „Ve skutečnosti samozřejmě jsem školníkovi žádný takový pokyn (zahrabat obrazy do kompostu) nedal. Obrazy jsou dál v tom skladu. Ale chtěl jsem tím vyjádřit to, že s návratem obrazů na čelní stěny učeben rozhodně nepočítám,“ uvedl Bergman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…