Ředitelka domova důchodců zažívá peklo s příbuznými: Křičí kvůli rouškám, co prý vymýšlíme za buzerace

12.09.2020 11:18

Noste roušky, žádali návštěvníky domovů pro seniory zaměstnanci po celé léto. A leckdy si museli vyslechnout, že žádají nesmysly a že lidé, kteří se jdou do domova pro seniory podívat na své příbuzné, se rouškou nenechají omezovat.

Ředitelka domova důchodců zažívá peklo s příbuznými: Křičí kvůli rouškám, co prý vymýšlíme za buzerace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seniorka na sluníčku

Od začátku pandemie koronaviru, která započala již na konci minulého roku v Číně, je patrné, že mezi nejohroženější skupiny obyvatel patří senioři. Zvláště senioři, kteří mají nějaké zdravotní problémy a nákaza nemocí covid-19 by pro ně mohla být poslední ranou. Nejen česká vláda se proto snaží české seniory chránit a v domovech důchodců i přes léto platila povinnost nosit roušky.

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí
Našli se však lidé, kteří toto nařízení odmítali respektovat. Raději se, jak se říká, do krve, hádali s personálem domovů. „Byl tady pán, který na mě křičel, co si to vymýšlíme za buzeraci, ať už dáme pokoj a vykašleme se na to,“ popsala serveru Aktuálně.cz zážitek z léta ředitelka domova důchodců v Horní Plané Renata Březinová.

Pán začal křičet ve chvíli, kdy po něm zaměstnanci domova chtěli, aby podepsal prohlášení o bezinfekčnosti a uvnitř zařízení nosil roušku.

Zdá se, že nešlo o ojedinělý případ.

„Takové zkušenosti mají všechny domovy. Zaměstnanci mi pak říkají: ‚Pane řediteli, my se tady snažíme, radši nikam nechodíme, a pak vidíme návštěvu, jak si sundává roušku.‘ Řekl bych ale, že se to teď trošku zlepšilo,“ přidal se ředitel břeclavského domova seniorů David Malinkovič.

Problémových příbuzných je podle všeho menšina, ale čas od času se objeví v každém ohroženém zařízení, a podle ředitelů se tam chovají jako sobci.

„Některým lidem to nedochází nebo jsou prostě sobečtí. Obyvatelé jsou různí,“ poznamenal prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb Jiří Horecký, který potvrzuje, že zkušenost s nedodržování preventivních opatření ze strany návštěvníků mají takřka všechna podobná zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…