Registr vozidel je pomalý, ale vyhovíme všem, tvrdí ministr dopravy

16.07.2012 17:56

Podle ministra dopravy Pavla Dobeše není důležité, že nový centrální registr vozidel je pomalý. Je spokojen s tím, že všichni, kteří přijdou na registr, jsou odbaveni. Systém zatím stále vykazuje chyby.

Registr vozidel je pomalý, ale vyhovíme všem, tvrdí ministr dopravy
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

„Pro mě je velmi důležitá informace, že lidé, kteří přišli s žádostí o vykonání agendy, tak odcházeli spokojeni. Agendy v tuto chvíli probíhají a můžeme říct, že systém v této věci je schopen jim vyhovět a dotáhnout to až do finálního konce,“ řekl Českému rozhlasu Dobeš.

Ministr navštívil úřad v Plzni. Právě tam byli od rána experti z ministerstva i ze strany dodavatele a radili úřdníkům, jak chyby napravit. Vůči dodavatelské firmě bude resort uplatňovat sankce, společnost také zaplatí a vyřídí všechny stížnosti klientů, kterým selhání systému způsobilo škody.

„My jako úřad samozřejmě budeme tuto žádost individuálně posuzovat a pokud škoda bude v přiměřené výši a bude oprávněná, tak ji proplatíme,“ uvedl mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák. Přestože je Dobeš optimistický, problémy trvají. Podle úředníků je systém na mnoha místech až čtyřikrát pomalejší a chybí v něm až 60 procent údajů, které musejí ručně dopisovat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…