Registr vozidel trochu zrychlil. Problémy má ale pořád

17.07.2012 12:00

Fungování nového registru vozidel se v úterý v řadě měst mírně zrychlilo. Na problémová pracoviště registru posílá ministerstvo dopravy mobilní týmy, řekl ČTK mluvčí resortu Martin Novák. Problémy s fungováním systému ale přetrvávají. Podle informací z jednotlivých pracovišť trvá na mnohých místech přihlášení vozidla stále výrazně déle než dříve a systém při zadávání údajů často padá.

Registr vozidel trochu zrychlil. Problémy má ale pořád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

V hlavním městě se fungování nového registru vozidel mírně zrychlilo. V 10:00 hodin pracoviště odbavila zhruba 300 lidí, což je asi dvakrát víc než za stejnou dobou v pondělí, řekla ČTK mluvčí pražského magistrátu Tereza Králová. Na pracovištích registru se přesto opět od rána tvořily fronty.

V pražském registru chybí historická vozidla a nelze přihlásit vleky

"Jedeme tak na 40 procent," řekl ČTK vedoucí odboru dopravně správních agend pražského magistrátu Josef Michalík. Nejlépe podle něj funguje v Praze pracoviště na Bohdalci. V registru ale chybí například historická vozidla a vozy s manipulačními značkami, nelze také přihlásit vleky.

Úřady v úterý nadále omezují vydávání pořadových čísel. Na pracovišti registru na pražském Jarově čekalo ráno po otevření asi 30 lidí. Po patnácti minutách pracovníci registru ukončili vydávání čísel. "Omezujeme to, protože nevíme, jak to dnes bude fungovat," dodal Michalík. Pokud se fungování systému zrychlí, bude vydávání čísel obnoveno.

V Kroměříži nefunguje propojení na registr obyvatel

V Jičíně nový registr stále bezchybně nefunguje, a je proto i dnes mimo provoz. "Během zadávání dat systém stále hlásí chyby a následně při vytištění technického průkazu v něm jsou různé nesrovnalosti," uvedla mluvčí radnice Magdaléna Doležalová. Do Jičína proto míří tým konzultantů z ministerstva dopravy, který bude hledat chyby.

S problémy s novým registrem vozidel se stále potýká také kroměřížská radnice. Přestože se s každým dnem poruchovost registru o něco zlepšuje, systém dosud ještě není stoprocentně spolehlivý. "Není napojen na slibovaný registr obyvatel, spousta údajů se musí zadávat ručně, což prodlužuje dobu vyřízení požadavku, a stále ještě nesedí některé údaje," uvedla vedoucí odboru občansko-správních agend radnice Ivana Bukovská.

Registr v Pardubicích funguje pomalu, ale žadatele se daří odbavovat

Centrální registr vozidel v Pardubicích funguje sice o něco pomaleji než dřívější verze systému, ale úředníkům se daří všechny žadatele odbavit. "Rychlost není problém, u internetové aplikace se to dalo čekat," řekl ČTK vedoucí odboru dopravy pardubického magistrátu Vladimír Bakajsa.

Krizový štáb ministerstva dopravy vyhověl žádosti obcí na doškolení úředníků z registračních míst na nový systém. První zaměstnanci by mohli absolvovat školení v tomto týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…