Rekonstrukce Janouškovy nehody blokovala v Praze autobusy

23.06.2012 13:30

Krátce po 11. hodině začala v pražské Vyskočilově ulici rekonstrukce nehody lobbisty Romana Janouška. Původně bylo hlášeno, že nebudou žádné dopravní problémy, policie se však nedohodla s nadřízenými řidičů autobusů, a tak přes ulici neprojeli.

Rekonstrukce Janouškovy nehody blokovala v Praze autobusy
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

"Policie se nedohodla s naším vedením a lidé budou celý den nadávat nám," uvedl jeden z řidičů autobusu ve směru od Michle, který kvůli rekonstrukci nehody neprojede. Po několika minutách však policie dopravu opět obnovila.

V pražské Vyskočilově ulici probíhala rekonstrukce nehody Romana Janouška v sobotu krátce po 11. hodině, v neděli pak budou policisté pokračovat. Akce by se mělo zúčastnit osm svědků.

Podle slov státní zástupkyně Jitky Rybenské se rekonstrukcí, na kterou bylo dovezeno i Janouškovo porsche, snaží zjistit, zdali svědci mohli vidět nehodu tak, jak ji popsali. Výsledek také ovlivní vypracování několika znaleckých posudků, například z oboru dopravy či biomechaniky.

Sám lobbista Janoušek se rekonstrukce neúčastní, podle médií se zdržuje v Chorvatsku. Že se zde Janoušek neukáže, potvrdil i jeho advokát Vít Široký. Rybenská ani nepovažuje jeho účast za nezbytnou.

Policie viní Janouška z úmyslného těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení. Rekonstrukce by měla vyšetřovatelům pomoci při rozhodnutí, zda Janoušek ženu srazil úmyslně, nebo z nedbalosti. Pokud by se policie přiklonila k jeho verzi, že ženu úmyslně nesrazil, hrozil by mu výrazně nižší trest.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…