Řekové, prodejte zemi Číně. Naučí vás makat, píše bloger Matějka

29.02.2012 11:58

Evropská unie čas od času kritizuje Čínu za to, že obchází lidská práva a vyzývá ji, aby dala prostor demokratickým projevům svých občanů. František Matějka ovšem tvrdí, že je to EU, která by se měla od Číny učit, a to především o pracovitosti. Zatímco většina rozezlených Řeků demonstruje a Evropská centrální banka se zdráhá přijmout řecké dluhopisy jako příliš horké zboží, v podnicích čínských vlastníků se stále pracuje. A to i v Řecku.

Řekové, prodejte zemi Číně. Naučí vás makat, píše bloger Matějka
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Bloger František Matějka si dlouhodobě všímá politického dění na české i evropské scéně a z pohledu pravicově orientovaného autora zpravidla nenechává nit suchou ani na jedné této oblastí. Ve svém dnešním textu, který vyšel na blogu idnes.cz, si autor všímá toho, že v řeckých firmách s čínskými vlastníky se i dnes tvrdě pracuje. Na protesty nezbývá dost času. Čínští majitelé by mohli o tvrdé práci v podmínkách kapitalismu poučit celou socialisticky laděnou Evropu.  

„Řekové, prodejte Řecko Číně celé. Sice budete muset místo zakládání odborů makat, ale za pár let jste z ekonomických problémů venku a nová generace už možná získá ty správné pracovní návyky. Soudě ostatně z toho, co se v Evropě děje, mohou následně v klidu na řadu přijít Portugalsko, Španělsko nebo Itálie. Snad by to lidi ve zbylých státech z toho falešného sociálního rovnostářství konečně probralo,“ doufá Matějka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…