Řeky v Plzeňském kraji klesají, Klabava má 3. stupeň v Nové Huti

29.05.2014 10:40

Řeky v Plzeňském kraji pomalu klesají. Na třetím povodňovém stupni se drží už jen Klabava v Nové Huti na Rokycansku, na druhý stupeň klesla Úslava v Plzni, Klabava v Hrádku u Rokycan klesla na první stupeň. První povodňové stupně má podle informací Českého hydrometeorologického ústavu také Berounka v Plzni - Bílé Hoře a v Liblíně a Úhlava ve Štěnovicích.

Řeky v Plzeňském kraji klesají, Klabava má 3. stupeň v Nové Huti
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Po středě, kdy měli hasiči od noci a po celý den desítky výjezdů k čerpání vody, monitorování stavu řek a odstraňování spadlých stromů, měli v noci na dnešek klid. „Neměli jsme zhruba od 21:00 v souvislosti s počasím žádný zásah, jen jeden spadlý strom," řekl řídící důstojník krajských hasičů Pavel Hrůša.

Také v Hrádku u Rokycan, kde lidé ve středu celý den bedlivě sledovali vzedmutou Klabavu, se situace uklidňuje. „Sice prší, ale voda pomalu klesá, ještě 18 centimetrů a budeme bez povodňových stupňů," řekl ČTK starosta Jaroslav Perlík. Pokud bude pokles pokračovat, odpoledne rozeberou v Hrádku protipovodňovou stěnu, kterou ve středu postavili mezi Klabavou a Pavloveckým potokem.

Podle Lenky Boříkové z plzeňské pobočky ČHMÚ by se snad dnes neměly řeky v kraji už dramaticky zvedat. „Sice ještě prší, ale voda teď spadla spíš v Českém lese a v povodí Radbuzy. Za 24 hodin tam napršelo kolem 30 až 40 milimetrů srážek," řekla dnes ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…