Reportér Janek Kroupa vypekl obchodníka se zbraněmi. Předstíral, že chce dodávat na Ukrajinu

02.10.2014 12:24

Reportérovi Českého rozhlasu Janku Kroupovi se ve spolupráci s dalšími dvěma polskými novináři podařilo natočit reportáž, která má usvědčovat polského podnikatele Andreje Izdebského z toho, že kšeftuje se zbraněmi. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že o Izdebském se zmiňuje i OSN, ale dosud o jeho obchodech neexistoval přesvědčivý důkaz.

Reportér Janek Kroupa vypekl obchodníka se zbraněmi. Předstíral, že chce dodávat na Ukrajinu
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Kroupa, který na reportáži spolupracoval s polskými novináři Bertoldem Kittelem a Jaroslawem Jabrzykem z televize TVN, se vydával za prodejce zbraní a Izdebský mu slíbil pomoc s dodávkami na Ukrajinu.

K tomu, že se Kroupovi nakonec podařilo domluvit si s Izdebským setkání, prý napomohlo i to, že se odvolal na jméno bývalého českého obchodníka se zbraněmi.

„Polský podnikatel slíbil, že zbraně k povstalcům dokáže dostat. Vysvětlil, že použije své firmy, které používá k zastření obchodů. Mluvil o společnostech v Albánii, Mali a Kyrgyzstánu,“ uvedl server s tím, že když Kroupa na třetí schůzce přiznal, že je novinář, Izdebský před kamerami utekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…