Řepy prý mají problém s nepřizpůsobivými, píše místopředseda SPD

22.10.2020 12:18

Poslanec a místopředseda hnutí SPD Radim Fiala infomoval na facebooku, že ho oslovili obyvatelé pražských Řep, že vedení Prahy přiděluje do místních městských bytů nepřízpusobivé občany. Problémem se zabývá i místní časopis Řepská sedmnáctka.

Řepy prý mají problém s nepřizpůsobivými, píše místopředseda SPD
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala (SPD) na besedě s občany v obci Vyšní Lhoty

Proti se postavila i místní starostka. Podle stížnostní místních obyvatel tito lidé páchají kriminalitu a napadají ostatní lidi. „Hromadí se tu na tyhle nepřizpůsobivé lidi stížnosti tak, že už to musí řešit místní starostka i veřejně, protože si Piráti na magistrátu tady udělali sociální experiment z Řep. Taky tu mezi lidmi byly zvěsti o tom, že by se byty měly přidělovat i imigrantům,“ napsala Fialovi občanka Řep.



Jak Fiala informuje, tak v časopise Řepská sedmnáctka se uvádí, že  současná koalice Pirátů, Praha Sobě a TOP 09, KDU-ČSL a STAN si z této městské části dělá pokusného králíka v podobě sociálních experimentů se začleňováním početných rodin nepřizpůsobivých občanů, a to doslova z celé České republiky. Magistrát v této městské části vlastní 585 bytů, které prý pod heslem „Sociální zabydlování“, začal přidělovat početným rodinám z ubytoven.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí
„Magistrát hl. m. Prahy pod vedením Pirátů, Praha Sobě a TOP09, KDU-ČSL a STAN začal prý ve spolupráci s neziskovými organizacemi vytipovávat rodiny z celé České republiky, které žijí na ubytovnách, a přidělovat jim magistrátní byty v Praze, konkrétně v této městské části,“ informuje Fiala.

V časopise Řepská sedmnáctka jsou citovány i e-maily místních znepokojených občanů. I ty Radim Fiala na facebooku sdílel.

„Momentálně máme v domě, kde je celkově 58 bytů, již sedm obsazených sociálně slabými vícečlennými rodinami, a to v domě ještě 14 volných bytů zbývá. Pokud se tedy obsadí i zbytek bytů těmito rodinami (s čímž bohužel počítáme) bude to cca 1/3 bytů, což není rozhodně rozdělení napříč domy.“ „….pustit děti samotné na zmrzlinu do oblasti McDonald a Slánská, je téměř nemožné, děti se samotné chodit bojí i z důvodu slovních komentářů na jejich adresu. Chápu, že Řepy jsou periferie Prahy, bydlení je dostupnější, nicméně žiji zde celý život a letos poprvé uvažujeme o změně lokality nejen na školní docházku dětí, ale i na bydlení.“ A přidává se další nespokojený občan. „Poslední dobou jsme u nás v Řepích zaregistrovali zvýšený pohyb – nebojím se říci – celých tlup mladých Romů a jiných nepřizpůsobivých, kteří slovně obtěžují i fyzicky napadají mladší děti, které se neumí a také bojí bránit přesile. Volání strážníků nemá smysl, neboť tito „stateční“ okamžitě utečou.“

„Vidíme, jak to vypadá, když se Piráti a další sluníčkáři z Praha Sobě a TOP09, KDU-ČSL a STAN chopí moci. Hnutí SPD se jasně staví proti tomu, aby nepřizpůsobiví obtěžovali slušné občany a v tomto směru jsme již navrhli i legislativní změny. Naši zastupitelé by nikdy nepřipustili, aby byly městské byty přidělovány nepřizpůsobivým a aby byli slušní občané obtěžováni,“ uzavírá Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…