Respekt kádroval zemanovce. A pak si novinář Plesl prokádroval Respekt

27.08.2013 12:17

Týdeník Respekt v pondělním vydání obsáhle rozebíral angažmá Miloše Adamce, syna bývalého komunistického premiéra, ve Straně práv občanů - ZEMANOVCI. Tato slova zaujala novináře Jaroslava Plesla, který do Respektu vzkázal, ať si zamete před vlastním prahem. Jeho současný i bývalý šéfredaktor podle Plesla totiž mají v rodinné minulosti též své škraloupy.

Respekt kádroval zemanovce. A pak si novinář Plesl prokádroval Respekt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Havlova knihovna hostila debatu šéfredaktorů Erika Taberyho a Jakuba Patočky na téma jak očistit demokracii. Plno bylo, rozhřešení nepřišlo

Týdeník Respekt přinesl v pondělí informaci, že za Stranu práv občanů má ve sněmovních volbách kandidovat i Miloš Adamec, syn někdejšího posledního komunistického premiéra Ladislava Adamce. Dokonce kvůli tomu prý vedení strany přinutilo středočeskou organizaci, jejímž se měl stát členem, aby porušila své interní předpisy a přijala jej okamžitě, ačkoliv jinak pro nováčky přestupující z jiných stran vyměřuje roční čekací lhůtu.

„Chtějí nám ho dát z centrály nahoru na kandidátku. Prý za ním jdou peníze,“ citoval Respekt zklamaného místopředsedu krajské organizace. Text se objevil i na webu, kde bylo angažmá syna bývalého komunistického funkcionáře dokonce zdůrazněno v titulku.

To velmi zaujalo zástupce šéfredaktora časopisu Týden Jaroslava Plesla, který si článek pověsil na svůj Facebook a přidal k němu poznámku, zabývající se rodinnými poměry současného a bývalého šéfredaktora Respektu. Mimo jiné připomněl, že současný šéfredaktor Erik Tabery „je vnukem herce, který se klaněl před K. H. Frankem a Josephem Goebbelsem.“ Dotyčným hercem je zřejmě míněn Taberyho dědeček Zdeněk Štěpánek.

Tabery však podle Plesla není jediným ze šéfredaktorů Respektu, který může nabídnout takto pestrý rodokmen. „Před lety Respektu šéfoval syn chlápka, kterej podepsal Moskevský protokoly,“ dodává Plesl. Tím je patrně míněn Vladimír Mlynář, syn Zdeňka Mlynáře, někdejšího tajemníka ÚV KSČ. Tím však spolupráce této rodiny s Ruskem neskončila, jak Plesl dodává slovy: „Mimochodem, teď ten synek dělá pro firmu, která nejvíc vydělávala v putinovským Rusku.“ Tím je míněna společnost PPF, kde někdejší šéfredaktor Respektu působí jako manažer.

Už proto je podle Plesla, který ParlamentnímListům.cz potvrdil autenticitu facebookového příspěvku a s jeho zveřejněním dal souhlas, velmi podivné, že Respekt jiným takto vehementně připomíná lidi, kteří měli mezi svými předky komunistické funkcionáře. 

Co přesně napsal na Facebooku Jaroslav Plesl:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…