Respekt rýpe do manželství Zemana: Jeho žena je nejraději sama. V podstatě žijí odděleně

02.05.2017 10:54

O první dámě Ivaně Zemanové, která je před nadcházejícími prezidentskými volbami spojena s volebním týmem svého muže Miloše, se rozepsal Ondřej Kundra v týdeníku Respekt.

Respekt rýpe do manželství Zemana: Jeho žena je nejraději sama. V podstatě žijí odděleně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Briefing k zahájení sběru podpisů k opětovné kandidatuře prezidenta Miloše Zemana na funkci hlavy státu

Kundra úvodem připomíná tiskovou konferenci Strany práv občanů, kde Zemanová jako první podepsala petiční arch potřebný k tomu, aby Zeman mohl znovu kandidovat na post hlavy státu. „Žena prezidenta republiky Ivana Zemanová je známa mediální plachostí, a tak její rozhodnutí vstoupit minulý týden před objektivy kamer a zapojit se veřejně do manželova volebního týmu znamenalo první překvapení Zemanovy kampaně,“ konstatuje a hodnotí jeji vizáž. 

Zároveň také konstatuje, že Zemanová kromě toho, že chce podpořit svého manžela, neboť si ho váží, nic více nesdělila. Ani to, v čem její angažmá bude spočívat, na co bude mít vliv i zda bude mít přehled o financování, píše Kundra. 

„Ochráněna skupinou Zemanových blízkých mužů a bodyguardy Ivana Zemanová mlčky proplula kolem nastavených mikrofonů, a když její silueta mizela v dovírajících se dveřích, bylo jasné, že tohle bylo nadlouho vše. A že se vlastně žádné překvapení nekoná, dodává. Zemanová totiž při první kandidatuře stála v pozadí, nikde na veřejnosti se přílš neobjevovala a ani jako první dáma nechtěla příliš vystupovat. 

„Jedním z důvodů, proč se drží v pozadí, je podle zaměstnanců Hradu její velká tréma. Zemanová se údajně bojí, že řekne něco, za co bude následně kritizována. Nejšťastnější údajně je, když může být sama. Samota je to, co hodně provází její prezidentské období,“ konstatuje Kundra. Ostatně – Zemanovi jsou sice 27 let spolu, žijí však de facto odděleně.

Co se týče politiky, svého muže příliš neovlivňuje. Kundra vzpomíná jen na jedno Zemanovo veto, jež bylo Zemanovou ovlivněno, a sice to ohledně lesních školek. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…