Revoluční tribunál, jako za jakobínů. Moc nechybělo, a mohl jsem tam sedět s ním. Jiří Paroubek komentuje rozsudek nad Rathem

23.07.2015 22:59

Expremiér Jiří Paroubek se důrazně zastal Davida Ratha. Soud s někdejším hejtmanem Středočeského kraje přirovnal k jakobínským revolučním soudům, při nichž nešlo o hledání spravedlnosti, ale o potrestání předem odsouzených osob. Kdyby nebyl opatrný, mohl prý být Paroubek obžalován i s Rathem.

Revoluční tribunál, jako za jakobínů. Moc nechybělo, a mohl jsem tam sedět s ním. Jiří Paroubek komentuje rozsudek nad Rathem
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Jiří Paroubek v Brně promluvil ke studentům a hostům vysoké školy BIBs

„Soudce okřikoval advokáty D. Ratha, pokud přišli s nějakým vyjádřením, přísedící soudu buďto spal, anebo se výsměšně smál vyjádřením obžalovaných či jejich advokátů. Byl to proces jako z časů revolučního tribunálu v době jakobínské diktatury v letech 1793–1794. Tohle divadlo, které nemělo s právem nic společného, muselo skončit drakonickými tresty,“ napsal Jiří Paroubek na serveru VašeVěc.cz.

Paroubek vzpomíná, že snad mohl být obviněn se samotným Rathem, kdyby neprohlédl policejní provokaci, k níž prý došlo jen pár týdnů před zadržením Davida Ratha. Paroubek byl prý též odposloucháván policií. Sledován policií byl i jako předseda strany NS-LEV 21. Expremiér poukazuje na pokračování aféry WikiLeaks, v níž vyšlo najevo, že policie sledovala s pomocí programátorů řadu webů. Mezi nimi například Komerční banku, ČSOB, ale i stranu NS-LEV 21.

I kvůli těmto skutečnostem si Paroubek nedělá iluze o tom, jak lze v České republice dosáhnout spravedlnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…