Rezignuji, když budu vyzván jihočeskou ČSSD, prozradil Zimola

30.10.2013 16:55

Jestli výkonný výbor jihočeské ČSSD vyzve svého předsedu Jiřího Zimolu k rezignaci, je připraven ji přijmout. Zimola se spolu s dalšími členy vedení sociálních demokratů v sobotu zúčastnil neveřejné schůzky v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem. Jihočeský výkonný výbor ČSSD zasedá ve čtvrtek v Českých Budějovicích.

Rezignuji, když budu vyzván jihočeskou ČSSD, prozradil Zimola
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

"Pokud výbor usoudí, že mé jednání tolik poškodilo sociální demokracii, že by jméno Zimola mělo z jejího slovníku zmizet, tak se nedá nic dělat. Jsem demokrat a když mě k tomu vyzvou, můžu vás ujistit, že se zachovám jinak než pan předseda Sobotka," řekl Zimola.

Narážel tak na fakt, že po výsledku předčasných parlamentních voleb část vedení ČSSD vyzvalo Bohuslava Sobotku k rezignaci. Stávající šéf strany však funkci neopustil.

Utajená schůzka v Lánech

ČSSD dnes vydala prohlášení, v němž přiznala, že Zimola byl součástí týmu, jenž se ihned po volbách sešel bez Sobotky s prezidentem Milošem Zemanem. V předchozích dnech však tuto schůzku nikdo z aktérů nechtěl potvrdit. "Snažil jsem se tak činit proto, že jsme si s kolegy dali ruku na to, že schůzku považujeme za neveřejnou. Dávali jsme si pozor, abychom v našich prohlášeních vyslovili striktní ne a byli jsme pak označováni za lháře. I když rozumím tomu, že si to teď každý může vysvětlovat jinak," řekl Zimola.

Jihočeský hejtman, jenž se jako krajský lídr strany rovněž dostal do Poslanecké sněmovny, uvedl, že netušil, kdo se konkrétně schůzky v Lánech zúčastní. Nevěděl prý třeba, že tam nebude Bohuslav Sobotka.

Podle Zimoly se kolem schůzky s prezidentem Zemanem objevila řada spekulací. "Přitom obsahem setkání byl volební výsledek a bavili jsme se také o tom, jaké jsou možnosti na sestavení vlády, aby měla šanci vydržet celé období. Ale místo toho jsme označováni za pučisty, kteří se údajně měli v Lánech domlouvat na odstranění Bohuslava Sobotky," řekl Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …