Režim účtenkovky je vyňatý z režimu o hazardních hrách, prohlásil v rádiu náměstek z financí

02.10.2017 17:49

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl náměstek ministra financí Ondřej Závodský. A hovořilo se především o hazardu, ale také o účtenkovce.

Režim účtenkovky je vyňatý z režimu o hazardních hrách, prohlásil v rádiu náměstek z financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Od prvního ledna došlo k revolučním změnám. Vstoupil v účinnost nový hazardní zákon. Otevřel možnosti sázení na internetu, otevřel obrovské množství pravomocí jednotlivým orgánům veřejné moci v boji proti ilegálnímu hazardu,“ zmínil náměstek. 

„Hazardu se stejně jako celé české ekonomice daří velmi dobře. Daňové výnosy v loňském roce byly skutečně nejvyšší. Ale nepřikláněl bych se k tvrzení, že hazard je na nejvyšší úrovni v historii, ale provozovatelé přiznali nejvyšší procento legálních příjmů. Dochází k velkému přesunu z ilegálního sektoru,“ podotkl náměstek.

Své pak Závodský řekl i k registru hráčů. „Registr hráčů začne fungovat poté, co bude vybudován,“ sdělil Závodský. „Nejpatrnějším pro veřejnost by měl být registr vyloučených hráčů. Celkem čtyři skupiny hráčů by měly být vyloučeny,“ vyjmenoval následně náměstek, jenž vzhledem k legislativě a byrokacii nedokázal odhadnout, kdy bude přesně registr spuštěn.

Závodský následně pochválil, že došlo k poklesu provozoven hracích automatů a přístrojů. Rozhovořil se i o on-line hraní. „Ministerstvu financí se podařilo ilegální hazard na internetu téměř zlikvidovat,“ pochválil rovněž Závodský. 

Řeč přišla i na účtenkovou loterii, jež má přimět zákazníky, aby si brali účtenky EET a následně soutěžili až o milion korun. „Nemyslím si, že by účtenková loterie přispívala k závislosti na hazardních hrách. Jestliže jsem si včera koupil zmrzlinu a 15. listopadu bude losování, tak ta rychlost prožitku ze hry je nulová. Režim účtenkovky je vyňatý z režimu o hazardních hrách,“ podotkl Závodský s tím, že provozování účtenkové loterie nespadá do jeho gesce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…