Režisérka o Zemanově kampani: K vítězství se prolhal. Není můj prezident

29.01.2013 22:54

Režisérka Monika Le Fay je zakladatelkou iniciativy, která nepřijíma Miloše Zemana za prezidenta. Podle ní zvítězil pomocí lží a nedemokratických metod. A se senátorem Vladimírem Drymlem se o tom hádali v Událostech, komentářích.

Režisérka o Zemanově kampani: K vítězství se prolhal. Není můj prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman se stal novým prezidentem České republiky

„Je to jako kdybych řekla: Pane Veselovský, babička pana Zemana byla nacistka a je zdegenerovaný, protože u něj v rodině spolu všichni souložili,“ ohodnotila Zemanovu kampaň Le Fay. „Já jsem si nikdy nemyslela, že se dožiju toho, abych slyšela někoho takového tohle říkat v televizi,“ uvedla.

Hojíte si bebíčka, odmítl Dryml

„Paní tady podceňuje všechny voliče, kteří pana Zemana zvolili,“ prohlásil Dryml. Podle něj byla kampaň Karla Schwarzenberga plná fanatismu. „Měli bychom si uvědomit, že to nebylo o panu Schwarzenbergovi, ale o tom, jak se tady vládne,“ myslí si.

„Tady v žádném případě nejde o zvolení pana Schwarzenberga, Tady přece jde o tu politickou úroveň, která tady nastala. Já bych se stejně tak zastala Zuzany Roithové nebo Přemysla Sobotky,“ uvedla režisérka. Její iniciativa si nemyslí, že výsledek voleb změní. „Pan Zeman se ke svému vítězství prolhal,“ dodala.

„O panu Schwarzenbergovi se tady říkalo, že je to kníže, přitom tyto tituly už byly dávno zrušeny,“ připomněl Dryml. On sám si prý nedovede představit prezidenta, který neumí českou hymnu. „Ta výzva ale nemá s Karlem Schwarzenbergem nic společného,“ uvedla Le Fay. Chtěla se podle svých slov pouze vyjádřit, nikoli měnit výsledky voleb.

„Pro Českou republiku je důležité, aby ji prezident sjednocoval,“ podotkl Dryml. „A to by mělo být v zájmu nás všech, i vás, paní režisérko, i když vy si tady možná foukáte vaše osobní bebíčka,“ opřel se do Le Fay.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …