Richterová řeší vejce ve školách. A slepice, které je snášejí

15.09.2021 7:17

1. místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, lídryně kandidátky koalice Pirátů a Starostů v Praze, se pustila do boje za slepičky. Za slepičky v klecových chovech, které podle Richterové neuvěřitelně trpí. Je proto ráda, že pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) hodlá slepičkám pomoct.

Richterová řeší vejce ve školách. A slepice, které je snášejí
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Olga Richterová na sociální síti Facebook prohlásila, že jen na pražských středních školách se každý měsíc sní na 3 miliony vajec. Podle členky Parlamentu by bylo skvělé, kdyby to byla vajíčka jen z bezklecových chovů. A stalo se. Richterová považuje za úžasné, že Praha vedená Pirátem Zdeňkem Hřibem se letos rozhodla vydat touto cestou.    

„Klecový chov je totiž pro slepice mimořádně trýznivý. Slepice má v kleci životní prostor jen o velikosti přibližně papíru A4. Nemůže se tak ani protáhnout, natož se pohybovat nebo si zahrabat v hlíně. V drátěných klecích bývají slepice často ve stresu, zbídačené, oškubané a se zanícenými ranami. Kromě toho, že tento chov ubližuje samotným zvířatům, může mít navíc dopad také na zhoršenou kvalitu vajíček,“ napsala Richterová.    

Takto se podle Richterové nesmí lidé ve 21. století ke zvířatům chovat. Oceňuje proto, že od roku 2027 bude zákonem klecový chov zakázán.

„Proto velmi vítám, že pražský magistrát pod vedením Zdeňka Hřiba fandí bezklecovému chovu už teď. Stejně tak vyjadřuji podporu všem obchodníkům, kteří v rámci společenské odpovědnosti firem od klecových chovů také upustili. Zvířata nesmí zbytečně trpět. Mimochodem, ve finále to škodí i nám lidem,“ uzavřela Richterová.

Olga Richtgerová a slepičky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…