Řidič Smetana? Jako Josef K. z Kafkova Procesu, píše psychiatr

29.04.2012 11:07

Psychiatr Radkin Honzák podezírá ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, že v souvislosti s případem řidiče Romana Smetany poslouchá rodinu Ivana Langera, která na něj něco musí mít.

Řidič Smetana? Jako Josef K. z Kafkova Procesu, píše psychiatr
Foto: Repro prosmet.webnode.cz
Popisek: Nálepka na podporu řidiče Romana Smetany

„Já se ptám, co má dělat občan, když je vystaven právnímu faulu? Počítám, že kdyby se Roman Smetana skrýval ještě nějakou dobu, mohl být jeho skutek postupně překvalifikováván tak, že by si nakonec vysloužil doživotní trest (bohužel ho nelze odsoudit k smrti, ničemu),“ zlobí se psychiatr.

Kulhavá a retardovaná justice

Justice je podle něj retardovaná, slepá, hluchá a kulhavá a ministr se nijak nesnažil využít opravné prostředky. „Dobře, nesmíte být přecitlivělý a reagovat hned na každý úlet, byť do nebe volající. Taky jste si mohl „nevšimnout“, i to se stává. Byl jste ale opakovaně upozorňován na to, co se stalo: minimálně formální pochybení. Teď se už rozhoupal i lenochod zvaný Helsinský výbor. Jen Vy furt nic!“ komentuje Honzák.V

Vše k příběhu řidiče Smetany zde.

Smetana je podle Honzáka ztělesněním Josefa K. z knihy Proces Franze Kafky. „Může být jakkoliv „nenormální“ (proč nepřijal všechny nabízené pomoci? ty Josef K. alespoň – ač marně – hledal), je však občanem této země, kterého protiprávně semílá líná byrokracie, která byla pilná jen v případě konání paní soudkyně,“ prohlásil Honzák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…