Řihák zaměstnal Rathovu exmluvčí Maschekovou. Na propagaci, píše server

04.05.2013 14:13

Středočeský hejtman Josef Řihák (ČSSD) se zřejmě stará o spolupracovníky svého předchůdce Davida Ratha, který stále pobývá za mřížemi. Server Lidovky.cz přináší informaci o tom, že pro kraj už nepracuje jen Rathova bývalá poslanecká asistentka, ale např. také někdejší krajská mluvčí Berill Mascheková.

Řihák zaměstnal Rathovu exmluvčí Maschekovou. Na propagaci, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Paroubková a Berill Mascheková na křtu knihy Davida Ratha

"Má s krajem uzavřenou mandátní smlouvu platnou od 1. ledna 2013 na poradenské služby v oblasti propagace a prezentace," potvrdila informace serveru Lidovky.cz současná mluvčí středočeského hejtmanství Nicole Mertinová, pro změnu bývalá Rathova poslanecká asistentka. Pro kraj pracuje také Johana Novotná, která za dob Davida Ratha vedla na kraji sekci veřejných zakázek. Dnes zastává post ekonomické náměstkyně v kolínské krajské nemocnici. Ale zpět k Maschekové.

Rozhoduje pracovní výkon, ne minulost

Není zcela jasné, co pro kraj dělá a za kolik. Tisková mluvčí odmítla na tuto otázku odpovědět s tím, že je osobní a je tedy třeba obrátit se přímo na paní Maschekovou. Ta prý ale nezvedala telefon.

Mascheková opustila pozici na kraji poté, co vedení po Rathovi převzala Zuzana Moravčíková, která se snažila veřejnosti ukázat, že začíná nová kapitola a staré tváře spojené s Rathem v ní nemají místo. Hejtman Josef Řihák, který do nejdůležitější pozice zasedl na podzim po vítězných volbách, to ovšem vidí jinak. Podle jeho názoru nejsou důležité vazby z minulosti, podstatná je odvedená práce.

"Současné vedení kraje není nakloněno žádnému kádrování a pro kraj je rozhodující, jakou práci jeho zaměstnanci odvádí, nikoli jejich minulé vazby a vztahy," vysvětluje Mertinová náhlou změnu postoje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…