Rittig poslal Andreji Babišovi po síti pozdrav z dovolené

15.04.2014 18:59

Ministr financí Andrej Babiš odjel s rodinou na dovolenou do destinace ležící mimo Evropskou unii. To lobbista Ivo Rittig je na svém účtu na sociální síti Twitter sdílnější, zveřejnil zde fotografii z Dubaje ve Spojených arabských emirátech.

Rittig poslal Andreji Babišovi po síti pozdrav z dovolené
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Andrej Babiš

Vše začal novinář Erik Best, který napsal, že Andrej Babiš si užívá třítýdenní dovolenou ve Francii. Jenže, jak poukázal sám šéf hnutí ANO, informace není pravdivá. „Proč dezinformace? Děti mají prázdniny, budu 7 pracovních dní mimo EU, chci být po čase s rodinou,“ napsal na svůj účet na Twitteru.

Novinář Best se vzápětí opravil. „Informaci o třítýdenní dovolené ve Francii jsme čerpali z dnešního vydání vašich Lidových novin. Zkuste zavolat do redakce,“ odpověděl Babišovi, který vlastní vydavatelství Mafra, kam LN spadají.

„Volat do redakce mám zakázáno,“ odpověděl Babiš v narážce na kauzu, kdy do redakce v minulém roce telefonoval, protože nevydali informaci o jeho tiskové konferenci, a vzbudil tím značný rozruch. Následně se za telefonát omluvil a řekl, že do práce redakce již zasahovat nebude. Na Twitteru se nyní dočkal pobavené odpovědi od Besta: „To je fakt smůla, když i Lidovky jsou proti Vám.“

Do diskuse se však najednou zapojil i vlivný podnikatel Ivo Rittig, který si také již založil účet na síti Twitter. „Já mám taky dovolenou, ale jak nemám noviny, nikde se o tom nepíše,“ reagoval lobbista a sdílel fotografii z pláže v Dubaji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…