Robert Fico udeřil na opozici: Chcete mi dělat ze života peklo. V pořádku, ale...

09.08.2016 10:57

Slovenský premiér Robert Fico (SMER-SD) se na serveru HNonline.sk rozepsal. Napsal svou odpověď opozici. „Slovenská opozice důsledně naplňuje svůj deklarovaný cíl – udělat vládě ze života peklo. V pořádku, je to její vůle, Slovensko se však za ten čas opět posunulo dopředu,“ řekl.

Robert Fico udeřil na opozici: Chcete mi dělat ze života peklo. V pořádku, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Zmínil tak například prudký růst objem investic směřujících na Slovensko. „Díky nim vznikne přímo dva tisíce a přes subdodavatele další tisíce pracovních míst, značná část z nich ve třech krajích s nejvyšší nezaměstnaností. Zhruba šest set míst vytvoří německý a čínský investor jen v Prešově. Tyto údaje potvrzují reálnost našeho plánu vytvořit za čtyři roky podmínky na vznik dalšího sta tisíc pracovních míst, k čemuž vláda přispěje konkrétními opatřeními,“ řekl. 

Uvedl rovněž, že navrhuje zvýšit minimální mzdu ze 405 na 435 eur. „Výrazněji zvýšíme příspěvek na opatrování lidí s těžkým zdravotním postižením a schválíme podstatně výraznější zvýšení důchodů, než nabízel dosavadní valorizační mechanismus,“ slíbil také Fico. Pochválil také své ministry financí, zdravotnictví a místopředsedu vlády, kteří představili výsledky projektu Hodnota za peníze, který zefektivní využití zhruba čtyř set milionů eur veřejných výdajů. 

Původní text ZDE.

„A když hovoříme o veřejných financích, s těmi tento rok hospodaříme o víc než půl miliardy úsporněji než minulý rok,“ sdělil Fico. Pochválil vládu i za úspěšný vstup do předsednictva Slovenska v Radě EU či posun v tématu migrace a bezpečnosti.

„Chápu, že opozice vzhledem k neexistenci pozitivního programu udělá vše pro to, aby tyto výsledky a kroky vlády byly zastíněny, a, přirozeně, transparent v parlamentu je atraktivnější mediální potravou. V žádném případě to však neznamená, že vláda nepracuje a nemá už po prvních měsících výsledky, které posouvají Slovensko dopředu,“ uzavřel pochvalný komentář Fico. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…