Robert Šlachta do politiky. A ne na krajské úrovni, ale výš, zaznělo

02.07.2020 17:31

Někdejší šéf dnes již neexistujícího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) podle MF Dnes uvažuje o vstupu do politiky. Mohl by prorazit v blížících se krajských volbách v Brně, ale on prý míří ještě výš...

Robert Šlachta do politiky. A ne na krajské úrovni, ale výš, zaznělo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu

Robert Šlachta po třiceti letech opustil řady policie, s Josefem Klímou sepsal knihu „Třicet let pod přísahou“ a teď uvažuje o vstupu do politiky. Zatím se prý opravdu jen rozmýšlí a jediné co ví, je, že by nespojil síly s nějakou dnes existující politickou stranou.

Podle publicisty Petra Koláře měl Šlachta možnost předvést se v blížících se krajských volbách v Jihomoravském kraji, protože ani ODS, ani ČSSD tu dosud nemají dobrou pověst a hnutí ANO má teď na jihu Moravy tolik problémů s korupční kauzou Stoka, že šéf strany Andrej Babiš rozhodl o rušení zdejší organizace.

Šlachta prý dokonce budoval tým ze svých bývalých spolupracovníků, s nímž mohl získat politický vliv v jihomoravské metropoli. Strana se prý mohla jmenovat Přísaha občanům nebo Přísaha Roberta Šlachty, ale nakonec z toho nic nebude. Šlachta totiž podle Koláře ve své mysli míří mnohem výš.

„Ne že by snad Šlachtu politika přestala lákat. Nicméně ještě víc než ta na úrovni krajů ho zajímá celostátní,“ napsal Kolář. A opřel se přitom o slova samotného Šlachty.

„V krajských ani v senátních volbách určitě kandidovat nebudu. Co se týče možného dalšího politického angažmá, všechno zvažuji, nevylučuji to, ale není to lehké rozhodnutí. Teď se hodlám věnovat propagaci knihy,“ sdělil MF DNES.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…