Róberte, pamatuješ? Topolánek trápil Šlachtu za ODS

26.01.2022 7:04 | Ze sítí

Dosavadní policejní prezident Jan Švejdar skončí ve funkci 31. března. Hledá se proto policejní prezident nový. Podle všeho o toto místo stojí zatím jediný kandidát, dosavadní Švejdarův náměstek Martin Vondrášek. Dlouholetý policista Robert Šlachta, dnes předseda Přísahy, na Vondráška tvrdě uhodil. Netrvalo však dlouho a sám schytal slovní facku od expremiéra Mirka Topolánka. Nahlédněte.

Róberte, pamatuješ? Topolánek trápil Šlachtu za ODS
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Ještě než se předseda STAN Vít Rakušan stal ministrem vnitra, sešel se jako poslanec s dosavadním policejním prezidentem Janem Švejdarem. A ten krátce po schůzce oznámil, že s koncem března skončí ve funkci nejvýše postaveného policisty, aby nové vládě nebránil v realizaci plánů s policejním sborem.

Rakušan od té doby sice několikrát odmítl, že by na Švejdara vyvíjel nátlak a žádal jeho odchod, ale opoziční SPD už Rakušana zkritizovala a označila Rakušanovo počínání za pokus o nepřijatelné politické ovlivňování policejního sboru.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zdá se, že jediným uchazečem o nového policejního prezidenta je dosavadní Švejdarův náměstek Martin Vondrášek.

Někdejší šéf dnes již neexistujícího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta, který v roce 2013 vedl policejní zásah proti Úřadu vlády, k Vondráčkovi napsal pár slov.

„Tak to vypadá, že máme oficiálně kandidáta na policejního prezidenta, Vondráška. Velkého kamaráda ODS z okruhu kolem Ivana Langera. Slibovaná změna žádná, politizace policie bude pokračovat. A spolu s tímto člověkem bude Vít Rakušan chtít ‚moderovat diskuzi‘ o reorganizaci NCOZ?“ zeptal se Šlachta na Twitteru. „Absolutně mimo a nekompetentní vedení Ministerstva vnitra od Víta Rakušana,“ dodal ještě.

A v tu chvíli se o slovo přihlásil expremiér Mirek Topolánek.

„Poslouchejte Róberte, Vy parodie na politika, a nebyl Vy jste náhodou právě na návrh ODS a Ivana Langera instalován do funkce ředitele ÚOOZ? Jestli jste na to náhodou nezapomněl...,“ uhodil na Šlachtu.

Výměna názorů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…