Rodič jedna, rodič dva. Ukázka blbosti. Zdechovský je zděšen, jaký drajv tento „pokrok“ nabral

15.06.2019 21:53

Europoslance Tomáše Zdechovského děsí, jak rychle roste eliminace slov maminka a tatínek. Alespoň v Německu rozhodně. V roce 2017 v zemi uznali „manželství pro všechny“, od 2018 jde mít třetí pohlaví „divers“ a aktuálně už ministerstvo pro rodinu navrhuje používání termínů „rodič 1 a 2“ místo matka a otec. „Je to ukázkou blbosti, nikoliv pokroku,“ píše na svém blogu Zdechovský, který se netají tím, že z toho, jak v posledních zhruba pěti letech západ postupuje ohledně společenského vývoje a bioetických otázek, začíná být hodně rozčarovaný.

Rodič jedna, rodič dva. Ukázka blbosti. Zdechovský je zděšen, jaký drajv tento „pokrok“ nabral
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

„Postupně se přichází s eliminací slov matka a otec, což osobně považuji za jeden z nejvíce nebezpečných sociálních experimentů, které lidstvo zažilo od dob nacistických a dalších ideologií,“ varuje v úvodu svého textu europoslanec Zdechovský. Ve Francii schválilo v únoru Národní shromáždění označení rodič 1 a rodič 2 pro formuláře ve školách. V Německu se chystá podobné opatření, jde to ale prý plíživějším způsobem.

Německé ministerstvo pro rodinu prý zatím jen doporučuje uznávat a podporovat sexuální mnohost. Učitelům proto mimo jiné radí používat ve formulářích namísto slov otec a matka jen neurčité „rodič 1“ a „rodič 2“. „Myšlenka větší inkluzivity a rovnosti zní na první pohled možná hezky, ale mě u toho vždy napadne, zda se rodič č. 2 nebude cítit oproti jedničce diskriminovaný a méně důležitý? Kdo bude rozhodovat o tom, kdo smí být na prvním místě?“ zamýšlí se Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Tahle křečovitá snaha o dosažení absolutní rovnosti za mě jednoduše jen produkuje ještě víc nerovnosti a je vlastně nelogická vzhledem k tomu, že například děti z náhradního mateřství mohou mít v nejextrémnějších případech až šest rodičů!“ dodává europoslanec.

„Jestli někomu skutečně tak záleží na rovnosti a inkluzivitě, měli bychom se zcela vzdát nejen pojmů otec a matka, ale i jakéhokoliv pojmu rodič a formuláře nadepsat jen ‚plnoletí zástupci dítěte‘ a nechat volné řádky,“ uvedl a dodal, že hodně volných řádků, protože může přijít rozvod, a jsme na osmi. „Pokrok nezastavíme. Jenže si dovolím podotknout, že pokud za slovo „pokrok“ dáme do předchozí věty slovo „úpadek“, vyjde nám stejný závěr. A pak se divme mladé generaci, že nechtějí mít děti. Třeba stejně jako já nechtějí být oslovováni slovem rodič, ale „táto“ a v případě žen „mami,“ dodal na závěr.

Původní zdroj ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…