Rok 1989 i dnešek. Hřebejk totálně ztrhal Igora Chauna. Žádné zásluhy

25.04.2023 16:45 | Ze sítí

Režisér Jan Hřebejk se na svém twitterovém profilu rozepsal o svém režisérském kolegovi Igoru Chaunovi. Uvedl, že Chaun v roce 1989 nic neorganizoval, pouze hezky hovořil na tiskovkách a balkónech.

Rok 1989 i dnešek. Hřebejk totálně ztrhal Igora Chauna. Žádné zásluhy
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Režisér Jan Hřebejk

„Igor Chaun v roce 1989 vůbec nic neorganizoval ani nevedl. Jako zdatného řečníka, který hezky vyslovuje a je při tom sugestivní, jsme ho z FAMU poslali do centrálního stávkového výboru, kde se stal mluvčím, tedy chcete-li Žantovským nebo Ovčáčkem, tehdejších studentů. Organizovali lidi jako Langer, Mejstřík, Pánek, Pajerová, Klíma a další... Chaun hezky hovořil na tiskovkách a balkónech...,“ popsal na svém twitterovém profilu Hřebejk.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí
„Rovněž dnes není ‚rozčílen‘, ale jenom vychytrale loví další prosťáčky a lunetiky pro svoje komerční projekty jako ChoschaTV ap. Kam mu naivní nebo smutní lidé posílají příspěvky, za které Igor jezdí na exotické dovolené a marní svůj původní talent, který se mezitím už vypařil, resp. transformoval do lenivého a výnosného balamucení. Dělat film je prostě pracné a ne tak rentabilní. Podle mého se Igor zhlédl v jiném prodavači teplé vody z naší katedry, Parsifalu Imanuelovi (Janu Dvorském), který podobným způsobem existuje už třetí desetiletí. Buď můžete třeba jako Petr Jarchovský napsat dvacet celovečerních filmů, dvakrát být nominovaný na Oscara, a v 55 se muset doprošovat o práci lidí, kteří by u vás v dílně na FAMU sotva dostudovali, anebo vykládat lidem ezoterické bláboly a kasírovat od nich snadné prachy,“ dodal Hřebejk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

I kdyby měl pravdu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKadel , 25.04.2023 16:59:50
tak Hřebejk je u mne příklad exemplárního pitomce. A nic na tom nemění ani jeho dobré filmy.

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…