Roman Váňa v ČT: Policisté v Uherském Brodě při zásahu dělali, co mohli

31.03.2015 19:32

Šéf bezpečnostního výboru sněmovny Roman Váňa řekl v dnešním pořadu Interview ČT24, že policejní akci v Uherském Brodě vnímá pozitivně, policisté prý dělali, co mohli, neměli s podobnými akcemi zkušenosti.

Roman Váňa v ČT: Policisté v Uherském Brodě při zásahu dělali, co mohli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozy policie ČR

Roman Váňa považuje za dobré, že došlo k pozitivnímu závěru ohledně policejního zásahu v Uherském Brodě před měsícem. Prý si udělal stejný závěr již dřív.

Je si prý jist, že pokud by se něco opakovalo v budoucnu, bude policie již lépe připravena a vybavena. Dle Váni se postup policie dal očekávat, jelikož se prý podobná věc ještě nikdy v České republice neudála.

Je prý logické, že policie nevysvobodila muže ukrývajícího se na toaletě, jelikož policisté očekávali, že v objektu byli ještě živí rukojmí. ČT však posléze zveřejnila záběry rozhovoru s mužem, který se tehdy ukrýval, který řekl, že je "zděšen“ oznámením policie, jelikož prý k němu měli tři různé vchody, a přesto čekali dlouhou dobu.

Váňa přiznal, že souhlasí s tím, že operační důstojník udělal chybu, jelikož se pokoušel převzít velení, ale zároveň dodal, že by rozhodně zlepšilo efektivitu zásahu policistů, pokud by byli lépe vybaveni, například dlouhými zbraněmi.

Poslanec za ČSSD Roman Váňa se také zmínil o možném zákoně, který by počítal s tím, že v případě, kdy nebude držiteli zbrojního pasu jeho průkaz prodloužen, bude mít policie právo vniknout do obydlí daného člověka a zbraň mu zabavit.

Na závěr pořadu se redaktorka tázala, zda vlastní střelnou zbraň, ale Váňa se rozhodl neodpovědět, protože takovou informaci by prý sdělil jen policistovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…