Romský aktivista Kostlán našel „jádro pudla“: Komunisté a SPD mají v DNA nenávist

18.10.2019 10:22

Publicista František Kostlán poděkoval Ústavnímu soudu ČR za to, že vystavil stopku komunistické demagogii. Poté zasadil ránu poslancům ANO, sociálním demokratům i poslancům Okamurova hnutí Svoboda a přímá demokracie.

Romský aktivista Kostlán našel „jádro pudla“: Komunisté a SPD mají v DNA nenávist
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Když Ústavní soud smetl ze stolu komunistický zákon o dodatečném zdanění finančních náhrad majetkového vyrovnání státu a církví, poukázal na starou římskou zásadu, že smlouvy se mají dodržovat. A stát s církvemi uzavřel smlouvy, v nichž o dodatečném zdanění nezaznělo ani slovo. Zdůraznil navíc, že majetkové vyrovnání bude v dlouhodobém vyrovnání pro stát výhodné. Česká Ústava navíc garantuje právo vlastnit majetek a do tohoto práva nesmí být podle soudců zasahováno, ani ze strany komunistů.

Šéf komunistů Vojtěch Filip se proti rozhodnutí soudců vymezil. „Pro mě je nejdřív občan a až pak církevní hodnostáři,“ pravil. „A v této komunistické demagogii vězí jádro pudla,“ doplnil k tomu František Kostlán na blogu Aktuálně.cz.

Jedním dechem dodal, že Filip v této své větě nijak nezakrývá třídní nesnášenlivost vůči kněžím, a potvrzuje tak, že komunisté stále nejsou demokratickou stranou. Demokraté by podle Kostlána takovou větu z úst vypustit neměli.

Kostlán považuje za chybu, že komunistický návrh zdanit církevní restituce podpořili i poslanci ANO, ČSSD a SPD, ačkoli by neměli být zaslepeni myšlenkou třídního boje a měli by ctít demokracii. Taková je teorie.

„ANO a ČSSD potřebují komunisty, aby podrželi jejich menšinovou vládu. A extremistická SPD má populismus a nenávist vůči jakýmkoli odlišnostem zakódovanou v DNA. To je jediný skutečný důvod, proč tyto politické subjekty hlasovaly pro zdanění náhrad za nenavrácený majetek,“ doplnil Kostlán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…