Rozčílený Zaorálek odpovídá Babišovi: On mě bude poučovat, jak se maká? Já byl u lopaty, když se tento komunistický prominent válel

24.08.2017 17:02

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek si přečetl, co o něm napsal Andrej Babiš, a nenechal si to líbit. Okamžitě mu vrátil slovní facku.

Rozčílený Zaorálek odpovídá Babišovi: On mě bude poučovat, jak se maká? Já byl u lopaty, když se tento komunistický prominent válel
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

V deníku Právo Babiš Zaorálkovi doporučil, aby možná raději chodil kanály a že toho vlastně v životě mnoho nedokázal, protože dvacet let jen sedí ve sněmovně. 

Volební lídr ČSSD si hned položil otázku, jakpak asi Babiš mluví v soukromí o svých voličích, když se nezdráhá urážet své koaliční partnery. Kromě toho taktéž v textu pro deník Právo popsal svou kariéru. „V životě jsem prošel vícero profesemi od dělníka na stavbě po vysokoškolského učitele (to ale až po listopadu 1989), a těžko se mi poslouchá poučování od někoho, kdo si v době, kdy jsem já házel lopatou, lebedil v bavlnce prominenta komunistického režimu. Dnes ale nejde o to, jak jsme kdo žili, ale o to, kdo z nás je s to lépe pochopit a hájit zájmy lidí v této zemi,“ rozpálil se Zaorálek v článku, který je k nalezení také na blogu serveru Aktuálně.cz.

Celý text naleznete zde.

Tím ovšem zdaleka neskončil. Vzpomněl si i na jiné Babišovy výroky z dřívějška. Třeba ty o minimální mzdě. Šéf hnutí ANO měl v jedné z televizních debat říct, že výše mzdy je do značné míry věcí dohody mezi zaměstnanci a zaměstnavateli a stát by do toho neměl moc mluvit. Z takovéhle představy Zaorálka jímá hrůza, protože má dojem, že by celá řada podnikatelů nutila lidi pracovat za 11 tisíc korun měsíčně.

„Někdy se bojím, že kdybychom to nechali na podnikatelích jako vy, žili bychom všichni v této zemi v ubytovnách jako mnozí vaši zaměstnanci. Ve vaší firmě bych pracovat nechtěl a ve státu vámi řízeném jako rodinná firma bych nechtěl žít,“ udeřil volební lídr ČSSD.  

Jako politik prý Zaorálek pomáhal s navázáním kontaktů v různých koutech světa včetně Asie a Afriky a podle vlastních slov si velmi váží práce slušných podnikatelů, kteří platí svým zaměstnancům slušné mzdy. Když před časem řekl, že ti podnikatelé, kteří slušné mzdy neplatí, jsou darebáci, prý jen citoval dva majitele firem ze středních Čech. Při svých cestách prý také zjistil, že českým podnikatelům často schází pomocná ruka nějakého domácího silného investičního domu, který by jim pomohl uspět v konkurenci. Takovou roli hrála za první Československé republiky Živnobanka a podle Zaorálka by nebylo od věci uvažovat o tom, zda takovou instituci obnovit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…