Rozesmáli jsme Babiše. Vystrčilem a Milionem chvilek. Toto následovalo

04.09.2020 12:18

Předsedu vlády Andreje Babiše během rozhovoru s PL přepadl záchvat smíchu. Důvod? Zeptali jsme se ho, co říká na pochvalná slova o Milionu chvilek pro demokracii, které předseda Senátu pronesl na Tchaj-wanu. Premiér tomu nechtěl věřit.

Rozesmáli jsme Babiše. Vystrčilem a Milionem chvilek. Toto následovalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

Šéf českého Senátu naplnil, jak známo, svůj slib a koncem minulého týdne vyrazil s početnou delegací na návštěvu Tchaj-wanu. Během zhruba týdenního pobytu pronesl Miloš Vystrčil několik projevů, z nichž některé části vzbudily pozornost především doma, v České republice.

Mezi ně patří i chvála na adresu spolku Milion chvilek pro demokracii, který dlouhodobě vystupuje proti Andreji Babišovi a vyzývá ho k odchodu z čela vlády. Předseda Senátu Vystrčil zmínil Milion chvilek během svého vystoupení před tchaj-wanskými studenty. 

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí

Podle Vystrčila Milion chvilek bojuje za demokracii a to dokonce podobně, jako kdysi bojovali občané Tchaj-wanu. Toto srovnání vzbudilo v České republice značnou pozornost a Vystrčil si vysloužil chválu i ostrou kritiku.

ParlamentníListy.cz se na tuto skutečnost zeptaly během rozhovoru i samotného premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Ten tomu nemohl uvěřit a po položené otázce, co o Vystrčilových slovech na adresu chvilkařů na Tchaj-wanu říká, vybuchl smíchy.

“To myslíte vážně?! Fakt? No to jste mě pobavil,” uvedl předseda vlády pro PL a těžko se mu přestávalo smát, aby mohl dokončit odpověď na otázku. “Tomu vážně nerozumím, je pro mě vážně překvapení, že pan Vystrčil mluví o naší vnitřní politice v zahraničí. Tohle je úplně nevhodné. Dokazuje to, co tou cestou sleduje, a že to je diplomatický amatér,” dodal Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…