Rozhlas varuje: Zeman je na tom ve skutečnosti hůř

07.10.2021 7:51

Veřejnoprávní rozhlas oznámil, že spolupracovníci prezidenta Miloše Zemana neříkají o zdraví hlavy státu plnou pravdu. Zemanovy zdravotní obtíže jsou větší, než se na první pohled zdá.

Rozhlas varuje: Zeman je na tom ve skutečnosti hůř
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman se dlouhodobě potýká se zdravotními obtížemi. Ve svém druhém funkčním období od roku 2018 ani před vypuknutím koronavirové pandemie nejezdil za občany tolik jako ve svém prvním funkčním období. Ve svém druhém funkčním období také usedl na invalidní vozík a před pár dny strávil několik dní v nemocnici.

Z Hradu zaznívá, že se prezident Miloš Zeman chystá k volbám, že ho v pátek občané uvidí volit a už dnes se prý pilně připravuje na moderaci povolebních vyjednávání.

Ale novináři mají jiné informace.   

„Radiožurnálu a Deníku N sedm důvěryhodných zdrojů, mimo jiné z prostředí Hradu a Ústřední vojenské nemocnice, potvrdilo to, že Miloš Zeman strávil v září osm dní v nemocnici údajně kvůli tekutině v dutině břišní. Takzvaný ascites mu zřejmě způsobily problémy s játry, kterými prezident podle provedených vyšetření trpí. Prezidenta v pondělí v Lánech navštívil jeho ošetřující lékař Miroslav Zavoral. Lékař prezidentovi podle Deníku N doporučil, aby se vrátil do nemocnice a podstoupil tam další vyšetření. Prý to ale odmítl. Kancléř Mynář pak uvedl, že šlo o plánovanou návštěvu a prezident se připravuje na povolební vyjednávání,“ uvedl k tématu veřejnoprávní rozhlas a další média.

Zeman nastoupil do Ústřední vojenské nemocnice v Praze 14. září a ležel tam déle než týden. Za dobu, co je prezidentem, tedy od roku 2013, šlo o jeho dosud nejdelší pobyt v nemocnici.

Oficiálně ale nemocnice zachovává mlčenlivost, protože jí zákon zapovídá veřejně promlouvat o zdravotním stavu jakéhokoli pacienta. Včetně prezidenta republiky.

Zemanův předchůdce v úřadu Václav Klaus k tomu poznamenal, že případné problémy s játry nemají vliv na rozumové schopnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…