Ruská propaganda se prý šíří po Evropě. Tady jsou slova českého velvyslance při EU

14.02.2015 13:05

Robert Břešťan na serveru HlídacíPes.org upozorňuje, že EU čelí stále silnějšímu propagandistickému tlaku, na který by měla adekvátně reagovat. Současná situace ale připomíná spíše přešlapování na místě. Ministři zahraničí Dánska, Estonska, Litvy a Velké Británie vyzvali Evropskou komisi k reakci. Co udělá Česko?

Ruská propaganda se prý šíří po Evropě. Tady jsou slova českého velvyslance při EU
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Průvod ke dni národní jednoty v Moskvě. Zúčastnilo se ho pětasedmdesát tisíc lidí

Ruská propaganda se díky evropskému důrazu na svobodu slova šíří i po EU a je třeba na ni také nějak reagovat, zatím se ale jen diskutuje o tom, co dál.

"Je to zatím spíše přešlapování. Rada ministrů ale vyzvala Evropskou komisi, ať se k tomu nějak postaví - a komise musí přijít s nějakými návrhy. My se na diskuzi podílíme, máme v této oblasti zkušenosti,“ říká český velvyslanec při EU Martin Povejšil. Česko by přitom mohlo pomoci svými zkušenosti, neboť z Prahy v ruštině vysílá i Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda, financované Spojenými státy.

Existuje možnost spustit televizní vysílání v ruštině, háček je ovšem v tom, že EU vlastně s ničím takovým nepočítala a nemá na to vyčleněné finanční prostředky. Nemělo by přitom jít o vysílání vlastní propagandy, ale o vznik prostoru na získávání svobodných informací.

  • Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…