Rusko balancuje na hraně války všech proti všem, varuje publicista Fištejn

02.03.2015 20:25

Zdá se vám, že Rusko je zemí na vzestupu, která má před sebou zářnou budoucnost? Publicista Jefim Fištejn vás vyvede z omylu. Na serveru Reflex.cz ho totiž vykresluje jako chudou zemi, jejíž mnohé vesnice lze srovnat se zapadlými kouty Afriky. Čtenáři by se prý neměli nechat zmást tím, že ruští zbohatlíci utrácí v Karlových Varech.

Rusko balancuje na hraně války všech proti všem, varuje publicista Fištejn
Foto: Archiv
Popisek: Jefim Fištejn

Řada lidí v Česku tvrdí, že Rusko má před sebou světlejší zítřky, zatímco Západ upadá. Publicista Jefim Fištejn ale předkládá obraz Ruské federace, která padá do propasti - chudé země, výše ruských důchodů by prý rozplakala kdekoho i v těch nejchudších evropských zemích.  Mnohé ruské vesnice lze srovnat jen s těmi africkými. A to není vše.

Rusko podle publicisty stojí na rozkrádání peněz z ropy

"Po všechna léta po rozpadu Sovětského svazu balancuje Rusko na hraně války všech proti všem. Sovětské politické instituce zmizely, nové na jejich troskách nevznikly. Tato vnitřní válka byla v poslední dekádě tlumena vysokou cenou ropy, leč nikam nezmizela. Propuknout se vší silou jí neumožňovala zdrcující převaha jedné ze silových skupin, jež si přivlastnila většinu ekonomických a informačních zdrojů," varuje Fištejn.

Rusko podle publicisty stojí na rozkrádání peněz z ropy a řadě oblastí hrozí vylidnění. V zemi navíc upadá školství, zdravotnictví a další služby pro občany. A tvůrčí iniciativa není vítána. Pociťují to prý i lidé na Krymu. Proti tomu všemu stojí vrstva vyvolených, která bohatne například na státních zakázkách od ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho lidí.

Podle Fištejna může Rusko hrát ještě s kartou jaderných zbraní, které mimo jiné získalo ze Západu, až ale Čína či Spojené státy posílí svou výzbroj natolik, že se s touto hrozbou budou schopny vyrovnat, Rusko nebude mít s čím hrát.

  • Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…