Rusko se připravuje na vystoupení z WTO a WHO

17.05.2022 18:49

Ruské ministerstvo zahraničí poslalo Státní dumě, dolní komoře ruského parlamentu, návrhy na vystoupení Ruska ze Světové obchodní organizace (WTO) a Světové zdravotnické organizace (WHO), v úterý to na svém webu uvedl list Kommersant s odvoláním na místopředsedu sněmovny, informují o tom Novinky.

Rusko se připravuje na vystoupení z WTO a WHO
Foto: Oficiální stránky ruského prezidenta
Popisek: Ruský prezident Vladimír Putin

Ministerstvo poslalo dumě seznam dohod Ruska s mezinárodními organizacemi kvůli možnému vypovězení. Posuzovat se bude i odchod z WTO a WHO, uvedl místopředseda dumy Pjotr Tolstoj. Poslanci podle něj všechny návrhy posoudí společně se senátory.

Podle Tolstého je zapotřebí přehodnotit všechny dohody, které „nepřinášejí užitek, ale přímé škody“.

  • Původní zdroj ZDE

„Rusko již vystoupilo z Rady Evropy. Teď je na řadě odchod z WTO a WHO, které vůči naší zemi ignorovaly veškeré závazky,“ prohlásil.

Kommersant připomněl, že v reakci na ruskou vojenskou operaci na Ukrajině, což je oficiální termín Kremlu pro invazi nařízenou 24. února prezidentem Vladimirem Putinem, začal Západ zavádět proti Rusku sankce.

Ruské úřady jsou přesvědčeny, že tyto západní protiruské sankce ničí systém pravidel WTO. Již čtrnáct členů této organizace zbavilo Rusko režimu největších výhod.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …