Rusko se zlobí na Londýn. Kvůli prohlídce letadla Aeroflotu

31.03.2018 20:33

Ruské ministerstvo zahraničí požaduje od Velké Británie vysvětelní, proč britské úřady prohledávaly na jednom z letišť v Londýně letadlo ruské letecké společnosti Aeroflot. Píše to server Aktuálně.cz s tím, že londýnská policie tuto informaci popřela.

Rusko se zlobí na Londýn. Kvůli prohlídce letadla Aeroflotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Ruský Airbus měl přistát na letišti Heathrow z Moskvy. O tom, že mělo být letadlo prohledáno, hovoří mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. Podle jejích slov šlo o „poslední provokaci“. Britské úřady totiž prý neuvedly důvod tohoto kroku. 

Londýnská policie však prohledávání Airbusu popírá. Na twitteru jen uvedla, že o historce ze sociálních sítí ví. „Oznamujeme, že metropolitní policie neprovádí žádnou prohlídku,“ píše policie. 

  • Původní text ZDE.

Agentura AP si však povšimla toho, že letadlo mělo před plánovaným odletem nazpět do Moskvy tříhodinové zpoždění. A ruské velvyslanectví zmiňuje, že celníci Velké Británie chtěli provést prohlídku stroje bez přítomnosti posádky. Kapitán stroje však prý odmítl odejít, uvedl server Aktuálně.cz.

„Pokud nebude žádné vysvětlení, ruská strana bude považovat kroky proti našemu letadlu za nelegální a také si vyhradí právo podniknout podobné kroky vůči britským leteckým společnostem,“ uvedlo následně v reakci ruské ministerstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…