Ruský šváb, Zeman v objetí s krtečkem. Na Národní třídě vlály trenky a hledal se nový prezident

17.11.2015 16:34

Účastníci demonstrace na podporu uprchlíků dorazili z náměstí Míru na Albertov, kde má akci Blok proti islámu, který se na adresu migrantů vyjadřuje velmi tvrdě. Obě skupiny od sebe odděluje zhruba deset policejních vozů.

Ruský šváb, Zeman v objetí s krtečkem. Na Národní třídě vlály trenky a hledal se nový prezident
Foto: Daniela Černá
Popisek: Martin C. Putna

Na Národní třídě se po poledni sešla akce "Karta pro nového prezidenta", v jejímž rámci chtěli účastníci najít ideálního kandidáta, který by v příštích volbách mohl vyzvat a porazit Miloše Zemana. "Prezidenta Zemana už nezměníme, pojďme se tedy zaměřit na to, abychom příště měli štastnější ruku a větší šanci vybrat dobře," hlásili organizátoři.

Jeden z organizátorů akce do kamery České televize vysvětlil, že účastníci protestu jsou zklamaní z působení současného prezidenta, a tak se raději dívají do budoucnosti. Akce se zúčastnila řada známých osobností, například exministr vnitra Jan Ruml v tradičním klobouku.

Na záběrech České televize z Národní bylo vidět například řečnícího zpěváka Quido MC. Ten je autorem protizemanovské písně Ruský šváb, prohlášené Janem Rejžkem za nejlepší píseň roku 2014.

PÍSEŇ SI POSLECHNĚTE ZDE

Bylo vidět například i červené trenýrky, tradiční artefakt protizemanovských oponentů od chvíle, kdy se je skupině Ztohoven podařilo vyvěsit nad Pražským hradem.

Server iDnes.cz krátce po 14. hodině hlásil, že z pražského Jungmannova náměstí směrem na Kampu vyrazil karnevalový průvod Sametové posvícení. Na Kampě přibližně stovka jeho účastníků v maskách často reagujících na současné politické dění uctí památku obětí pařížského teroristického útoku. Poté se průvod po Karlově mostě vydá zpět na Národní třídu.

V satirickém průvodu za zvuků hudby podle zpravodajů pochoduje řada postav. Nechybí mezi nimi prezident Miloš Zeman, kterého objímá obří krteček. U symbolického kormidla stojí premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), kterého však ohrožuje chapadlo chobotnice s tváří ministra financí Andreje Babiše (ANO). Na symbolické palubě je i Miroslav Kalousek (TOP 09) s máslem na hlavě, hradní mluvčí Jiří Ovčáček či kardinál Dominik Duka. K exprimátoru Pavlu Bémovi se obrací skupina masek s transparentem s nápisem „drze luxusní Blanka“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…